Amerikansk linjespelare klar för Örebro Black Knights

En defensiv linje med många starka spelare har länge varit läget för Örebro Black Knights. Nu väljer man att förstärka ytterligare med den collegemeriterade amerikanen Tristen Cox. Ursprungligen från Piqua, Ohio, har han med sina 190cm och 140kg haft en framgångsrik tid på Elon University i North Carolina och väljer nu att fortsätta sin fotbollskarriär i Sverige med Örebro Black Knights.

”I have been playing football for as long as I can remember. After high school I was fortunate enough to be given the opportunity to play division 1 college football at Elon University. I had a successful career there earning MVP and being named team captain for my last 2 years of my career”

Tristen Cox, DL


Kontakten med Black Knights startade genom HC Sam Eisenstadt, som både spelat och coachat på Elon University under samma period. Tristen är en av fyra spelare från skolan som möjligen är aktuell för årets NFL-draft, dock är detta något som få får möjlighet att faktiskt uppnå.

”I am very excited to announce Tristen Cox will join us for the 2022 season. We both attended Elon University, he just finished up his career this past fall. In his final season he was voted a captain and put together a historic playing career, starting 48 college games on the defensive line. He was also named a FCS Academic All-Star. Tristen is an all around great guy and football player who will make a huge impact for the Black Knights this season.”

Sam Eisenstadt, HC
Tristen Cox för Elon University.

”I would say that my biggest strength as a player would be my ability to control the line of scrimmage and dominate up front, especially in the run game. I expect myself to do what I have always done, and that is to be a dominant force on the line and help my team in any way possible. I will do whatever it takes to help my team and but us in the best position to be successful. I love meeting new people and I am going to use this opportunity to meet new people and just really make the most of this experience.”

Tristen Cox, DL

Tristen Cox anländer i Sverige den 14 mars. Superserien startar den 2 april, och tre veckor senare möter Örebro Köpenhamn på bortaplan i CEFL.

Håll koll på vår hemsida och sociala medier för uppdateringar kring säsongen 2022.