Jennifer Bergman ny HC 2022

Arbetet för säsongen 2022 är i full gång och ett stort steg i det arbetet har varit att bestämma en headcoach. Nu kan Sportgrupp Dam presentera att Jennifer Bergman har blivit tillfrågad och tackat ja till positionen. Detta är även ett stort steg i klubbens jämnställdhetssträvan då det är den första kvinnliga HCn i både lagets och klubbens historia. 

Jennifer (Jempa) har varit med sen strax efter att laget bildades år 2013, först då som spelare. 2014 spelades lagets första match och sen dess har Jempa varit en del av laget i med- och motgångar. Efter att ha kämpat med skador, valde hon att säsongen 2019 gå från spelare till positionscoach och har sedan dess coachat damlagets defensiva backar. Som både coach och spelare har hon samlat ihop två guld och en drös med silvermedaljer.

Jennifer Bergman är ny HC för Örebro Black Knights Damlag 2022.
Foto: Jonas Domfors

De senaste två åren har varit tuffa. Trots det har Örebro Black Knights haft många framgångar och höjdpunkter. Bland annat när man äntligen besegrade Carlstad Crusaders och dess stjärnspelare Karin Ullén på Behrn i höstas för första gången på ett bra tag, och att man har tagit sig till sin sjunde raka SM-final och fått med sig ytterligare silvermedaljer. Men precis som för andra verksamheter så har covid-19 resulterat i en organisatorisk mardröm. Staben och spelare har kämpat med restriktioner, flytt av seriespel, sjukdom och allt som pandemin har inneburit. Superserien har drabbats av avhopp och rekryteringsmöjligheterna har i princip varit obefintliga. Även om varken tränare eller spelare har gett upp så har flera saker fått läggas åt sidan.

Inför denna säsongen så erbjöd sig Jempa att lägga tränarrollen åt sidan och då hon såg ett behov av att arbeta mer aktivt med föreningens värdegrund URSA (Utveckling, Respekt, Samhörighet, Ansvar) och med organisatoriska frågor kring laget. I samband med det så uppkom frågan kring rollen som headcoach.

“Efter det så har min vision kring laget växt och jag har flertalet idéer om hur vi ska arbeta kommande säsong. Jag har dessutom vant mig mer vid tanken att leda laget och har pratat med både tränare och spelare som fått mig att bli mer bekväm med rollen. Förutom kunskap om laget och en vision, så har jag från mitt yrke en vana vid att organisera, planera, samordna, leda och arbeta mot mål.”

-Jennifer Bergman, HC Örebro Black Knights
Jennifer Bergman coachar den defensiva backen Svea Sköld under match.
Foto: Jonas Domfors
.

Lagets mål är alltid SM-guld och det målet förändras inte inför 2022. Men efter två tuffa år och fyra raka silver behöver laget stanna upp och fundera på hur man ska jobba inför kommande säsong. Jennifer jobbar just nu med att bryta ned målet om SM-guld i delmål och ta fram en handlingsplan för hur man vill arbeta framöver.

“Den analysen sitter vi i nu och har börjat göra en detaljerad planering inför hela året. Det är allt från rena fotbollsträningar till workshops kring mental träning. Vi kommer att samarbeta med resten av föreningen för att få loss så mycket resurser som möjligt. Det ser riktigt bra ut och vi är taggade på att visa oss från vår bästa sida”

Jennifer Bergman, HC Örebro Black Knights

Jennifer tar därmed över stafettpinnen efter Per Larsson, som varit HC de två föregående åren. Vi vill tacka Per för hans år med uppdraget och önskar stort lycka till med framtida åtaganden. Mer information om staben och säsongen 2022 kommer presenteras längre fram.