Josh Murphy återvänder till Black Knights

Efter 3 säsonger i Black Knights lämnade Murphy Örebro för spel i Europas bästa liga GFL i Tyskland under förra säsongen. Tillsammans med tidigare Black Knights-spelarna Danny Wynne och sedermera även Raleigh Yeldell III som anlände senare spelade han i Allgäu Comets som snubblade på gränsen till slutspel 2019.

Josh är tvillingbror till Eric Murphy som också anlände till Black Knights inför säsongen 2015 och har spelat med Black Knights sen dess. I fjol spelade dom alltså i olika lag och ligor – men i år återförenas de igen.

Sportgruppen för Herr Elits ordförande Micael Jönsson ser verkligen fram emot att åter få se Murphy spela i Black Knights-tröjan:

Murphy är en fysisk och erfaren spelare och en naturlig ledare i försvaret. Han tacklar säkert och kan täcka stora ytor med sin snabbhet. Han kan dessutom spela på många olika positioner, både som safety och linebacker. En otroligt viktig del i vårt lagbygge som med sin erfarenhet kommer vara en bra ledare och förebild för våra unga spelare i truppen.

Micael Jönsson, ordförande Sportgrupp Herr Elit

Murphy har varit på svensk mark ett par veckor nu och är glad över att vara tillbaks i Örebro.

Det känns fantastiskt att vara tillbaks i Örebro efter 7 långa månader i Tyskland. Jag träffade massa underbara människor, en ny kultur och kommer hem med många fina minnen och erfarenheter men Sverige är där jag känner mig hemma.

Josh Murphy, linebacker

Allgäu Comets säsong slutade med missat slutspel efter att laget varit nära en heroisk vändning av en tuff inledning. Josh är dock nöjd med säsongen.

Jag ville verkligen testa hur väl jag stod mig mot det bästa motståndet i Europa och jag känner mig stolt över hur jag genomförde säsongen. Det var dock en tuff säsong för vårt lag med en säsong som startade dåligt, men jag är stolt över hur vi kom ihop som ett lag och förbättrade saker på slutet.

Många anser som sagt att GFL är europas bästa liga, så hur står sig vår svenska Superserie mot lagen där?

Det är svårt att jämföra GFL och Superserien. Det som är likadant är att de mer organiserade och förberedda lagen vinner. Annars har ligan sina toppar och dalar.

Black Knights fjolårssäsong var en tuff sådan utan Josh. Laget missade slutspel för andra året i rad och är inne i en generationsväxling. Men Josh ser en vändning runt hörnet.

Mitt personliga mål kommer alltid att vara att slåss om guldet – var jag än spelar någonstans. Vi har en väldigt ung trupp, och jag vill hjälpa laget på vilket jag sätt jag än kan för att nå framgång.

Foto: https://shakral-photography.de/

Foto: Andreas Lundgren