Måns Svärd till Black Knights: ”Vill utvecklas”

Linebackern från Jönköping har de senaste säsongerna spelat i både Jönköping Spartans och Tyresö Royal Crowns. I Tyresö fick han känna på spel i Superserien i ett lag som p.g.a generationsväxling sedermera flyttade ner till Superettan. I Jönköping hade han rollen som den erfarna spelaren som skulle ta Spartans upp mot Superserien tillsammans med bl.a gamla Black Knights-spelare som Pontus Messing (OL) och Jacob Wesslén (DB). Nu tar Svärd steget upp till Superserien på heltid och ska hjälpa Örebro Black Knights att åter ta sig upp till den absoluta toppen av svensk amerikansk fotboll.

Jag vill till Örebro för att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och att kliva upp en nivå kändes därför som rätt steg för mig som spelare. Mina styrkor är snabbhet och en grym aggressivitet som syns när jag spelar.

Måns Svärd, linebacker
Foto: Tobias Karlsson

Jättekul att redan nu i oktober kunna presentera två förstärkningar på den defensiva sidan av bollen. Som många brukar säga är det anfallet som vinner matcher men försvarsspelet som vinner mästerskap. Måns är en duktig spelare som får med sig spelare att dra åt samma håll med sin otroliga passion för sporten. Det ska bli kul att se honom i Black Knights-tröjan på Behrn Arena.

Peter Ericson, Sportchef
Foto: Tobias Karlsson

Fakta om Måns Svärd:
Längd: 182 cm
Vikt: 97 kg
Ålder: 27 år
Position: Outside Linebacker
Erfarenhet: 7 år