Preview U15:Örebro Black Knights (3-0) vs Crusaders (3-0) 11/9 15.00 Rosta Gärde

Preview U15:Örebro Black Knights (3-0) vs Carlstad Crusaders (3-0) Kickoff 11/9 kl. 15.00 på Rosta Gärde

Förra veckans vinst mot Karlskoga kom efter underläge 8-14 i tredje kvarten och visade på hur vi kämpande hela matchen och just denna inställning att aldrig ge upp kommer behövas denna vecka då vi möter Carlstad som precis som vi är obesegrade i serien. Under veckans träningar har vi hållt ett bra tempo för att vara bereda inför helgens batalj.

Skadeläget i truppen ser bättre ut, trots det har vi vissa skavanker, speciellt i försvaret där vi kommer återigen att byta runt med spelare som förra matchen visade kommer andra sätts fram fötterna, bara återstå och se vilka det blir denna gång.

Vi kommer att se två taggade lag som gör upp i en tidig seriefinal där båda kommer kämpa tills slutsignalen.

Carlstad Crusaders

Carlstad spelar på försvaret likt oss med en 4-3, som sitter i deras basförsvar med en del blitzar då och då. De har en stark box som tar sig snabbt till bollen och är det laget i serien som släppt in minst poäng.

På anfallet spelar de antagligen i en Gun eller I-formation där de gillar springa med bollen, främst deras QB #5. I passningsspelet är det #7 som är hans favorit som med sin snabbhet även ofta är involverad i springspelet.

Matchen

För vårt försvar måste vi kolla håll på Carlstads playmakers, där nyckeln är att vi måste kunna sätta press på deras QB utan att låta han få fart och springa runt oss. För DBs måste vi hålla koll på Crusaders reciever för att ge våran linje tid att skapa press. Något som utmärkt försvaret hela säsongen har varit vår förmåga att skapa turnovers (15 på 3 matcher) något som vi måste fortsätta med för att sätta anfallet i bra situationer.

Vi vill först och främst kontrollera klockan med vårt anfall och då måste komma snabbt in vår rytm, något som inte hände förrens andra halvlek mot Karlskoga. Vi kommer fortsätta med ett tungt springspel varierat med ett kort passningspel, den offensiva linjen har för varje match blivit bättre vilket kommer ge oss tid för att involvera flera spelare på anfallet.

HC Leo Becker