3/9 U15 Seger hemma mot Karlskoga Wolves 21-14

Matchrapport U15 Örebro Black Knights 21 vs Karlskoga Wolves 14

Första hemmamatchen på ett regnigt Rosta Gärde blev som vi på förhand hade trott, en fysisk kamp mellan två lag som gillar att springa med bollen. Början av matchen speglas av turnovers av oss vilket Karlskoga tog tillvara på och drev bollen framåt och var först på poängtavlan efter långt springspel samt lyckat extrapoäng blev ställningen 0-8 till Karlskoga efter en spelad quarter. I den andra lyckas vi kvittera till 8-8 efter ett lyckat springspel och extrapoäng av Edvin Jönsson, som för dagen spelade som runningback.

Efter ett ställningskrig i andra kvarten fumblar vi igen och Karlskoga får momentum som förstärks efter ett till långt springspel för TD av Fabian Jungermark i Wolves, som under hela matchen var en faktor både som RB och LB. Vi gick således in i halvtid med underläge på 8-14.

Efter halvtid börjar Karlskoga men stoppas effektivt av oss. Under den kommande driven som tar hela tredje kvarten lyckas vi men ett stark springspel flyttade vi och lyckas göra poäng genom Edvin Jönsson, vi lyckas med extrapoängen så ställningen blir 14-14. I fjärde kvarten fortsätter vi stoppa Karlskoga och anfallet trycker sig igenom Karlskogas försvar för ytterligare än touchdown på marken, denna gång genom Henrik Vestman och extrapoäng av Isaac Lang.

Karlskoga får en ytterligare försök att vinna matchen med 3 minuter kvar så avancerar de bit för bit mycket tack genom QB Teo Wahlgren som under hela matchen hotat vårt försvar med sina snabba fötter, oturligt nog fick han lämna matchen i slutminuten och de resterande springspelen stoppas effektivt av vårt försvar. Därefter kunde vi knäa ut den resterande tiden.

Både lagen spelade med mycket kämparglöd och vi ser fram emot en returen i Karlskoga, som med största största sannolikhet kommer bli en lika tuff uppgörelse.

De som gläder mig mest är den inställningen laget har under hela matchen, trots motgång i början kämpar vi oss igenom det och vänder till vinst. Det är också kul att se att trots skador så tar andra på sig ansvaret och steppar ut, både Victor Sveiven och Lukas Nyström gör sin bästa match för säsongen. Oskar Alm har ännu en interception som CB och vår linje som ledde vägen för att springspel som nu snittat nära 300 yards per match. Detta är bara några av alla fina insatser under matchen.

Nästa vecka sätts vi åter igen på prov då Carlstad Crusaders (3-0) gästar Rosta Gärde för en tidig seriefinal där segraren sätter sig i pole position.

HC Leo Becker

Bilder
Bilder från matchen

 

Statistik

Poäng
#22 E. Jönsson: 14
#44 H. Vestman: 6
#7 I. Lang: 1

Team Offense
Total Plays: 46
Total Yards: 281
Passing: 15
Rushing: 266

Passing
#3 B. Jensen Östlund: 2/3, 15 yards
#22 E. Jönsson: 0/2

Receiving
#44 H. Vestman: 1 för 10 yards
#22 E. Jönsson: 1 för 5 yards

Rushing
#22 E. Jönsson: 23 för 174 yards, 2 TD, 1 EP
#44 H. Vestman: 10 för 69 yards, 1 TD
#27 L. Nyström 4 för 21 yards
#3 B. Jensen Östlund: 1 för 2 yards

Defense
#27 L. Nyström: 4 tk, 2 sack
#80 V. Sveiven: 3 tk, 3 ast, 1 sack, 2 FR
#11 L. Lindqvist: 3 tk, 1 FF
#86 W. Domfors: 3 tk
#40 J. Magnusson: 3 tk
#55 S. Franssén: 3 tk
#8 O. Alm: 2 tk, 1 INT
#22 E. Jönsson: 2 tk, 1 FR
#44 Vestman: 2 tk, 1 FR
#66 J. Eriksson: 2 tk
#60 J. Lindahl-Åsell: 1 tk