20/8 U19 seger hemma mot Jönköping Spartans 42-7

Matchrapport och stats från Örebro Black Knights vs Jönköping Spartans U19
2016-08-20

1st quarter

Gästande Spartans inleder matchen mycket piggt. Första driven slutade dock med minusyards och punt. Men på deras andra drive tar man helt rättvist ledningen. Efter fumble av BlackKnights på tidigare drive kunde man starta på offensiv 38y. Touchdownen sätter man genom pass-spel på vänster sida med catch+run 22y.

Dock studsar BlackKnights tillbaks direkt i matchen. På kick-off returen springer BK;s returner Johannes Lindeus hela 75y tillbaks. Och en fake på extrapointen gör att Oliver Janson kan lunka in extra 2p. Ledning 8-7.

Quartern fortsätter med slarvigt spel. Som sagt vår första drive var fumble vid pant, andra gav poäng (ovan) 3e driven slutade med fumble vid snap. Lite underskattning av motstånd känns det som det är på gång. Tur att vårt defence stoppar dem ändå. Deras drive 3 och 4.a slutar med punts.

2a quarter
Efter lite strul i våra 3 första drives återgår vi till det vi är bäst på. Drive 4a övergår från Q1 till Q2 och nu nöter vi på längs marken. 4st first downs från egen 22 leder oss fram till endast 16y kvar. Nu passar QB Joel Isacsson snyggt till WR Jesper Holmberg som gör 6p. (Dessa 2 hittade varann för övrigt förra matchen mot Limhamn också). Efter missad extrapoint är ställningen 14-7.

I Spartans 5e drive känns det som matchen går. De returnerar 6y och börjar på egen 22. De nöter sig fram längs marken genom 3st firstdowns. Men väl över halva plan fumblar man och BlackKnights Adam Fahlvik kan plocka upp bollen vid 50y och springa in den till TD. Missat extrapoint och ställningen nu 20-7. Det känns i denna drive som orken/focus brister hos båda lag. Här börjar flaggorna dugga tätt (något som skulle visa sig resten av matchen). Tittar man till oss själva bjuder vi på straffyards i denna drive på 40y. Men så gör även motståndaren så bollens position känns som den förflyttas genom flaggor. Spartans 6e drive slutar ånyo med fumble på 50y linjen.

Det ger oss ett ypperligt läge med en halv plan att gå. Men med 11y kvar slutar tyvärr vår drive med over on downs.

På nytt är vårt defence på gång i slutet av halvleken. Tidigare Spartans drive slutade vid 50y och denna gång slutar Spartnas 7e drive med en safety av Örebro försvaret. Per Gustavsson noteras för 2 poängaren.

HALVTID 22-7

3e quarter
BlackKnigths startar andra halvlek med sitt adelsmärke. Tungt springspel hela vägen från egen 25 till TD. I denna drive noteras Jesper Holmberg med 3st +20y runs. Den sista springer Adam Fahlvik in till TD 10y.
Extrapoint är snygg pass från QB Adam till Sebastian Bergström-Nilsson. Ledning 30-7

Spartans drive 8 och 9 slutar båda i interceptions av BK. Dessa genom Douglas Eriksson och Christian Mourad.
Räknar vi med den förra matchen har nu defence gjort 5st interceptions och en safety. Även plockat upp fumbles till TD. Bra jobbat D.

Vår 8e drive startar på egen 40 efter vår interception. Och här bryter flagg-festen lös igen. Återigen rör sig bollen mest över plan genom flaggor. Det blir unsportmanlike på båda lag och en utvisning på Spartans. Även straff på motståndarnas coaching stab. Till sist tar vi oss hela vägen ned till TD genom Adam Fahlvik 9y run.
Ledning 36-7.

4e quarter
Vår 9e drive blir också kort efter vår interception. Vi har 15y kvar att gå till mål. Dessa 15y springer Jesper Holmberg in. Ledning 42-7.

I vår sista drive gör RB Oliver Jansson en lång run på 32y men klockan hinner rinna ut med 15y kvar till mål.

Slutresultat 42-7.

Vi vinner stort idag men kan spela mycket bättre framför allt kanske mer disciplinerat. Kul är dock att efter 2 matcher har alla lagdelar levererat. Offensivt 90 poäng gjorda, defence endast tillåtit 7p och med 5 interceptions + 1 st safety. Även special teams har levererat till TD. Bra start på säsongen.

Nästa helg väntar hemmamatch igen då på söndag 12,00 mot Kristianstad Predators.

Jättekul att se publik runt matchen idag också. Tack till föräldrar som fixa chain-crew, fikaförsäljning och bortplockning av matchutrustning. Go BK !

Vi önskar Jönköping Spartans lycka till i fortsatta seriespelet. En motståndare med bra variation i sitt spel.


Matchstats

BlackKnights 8 14 14 6 42
Spartans 7 0 0 0 7

Yards BlackKnights 427y return 76, run 301, pass 50
Yards Spartans 223y return 28, run 152, pass 43

Turnovers BlackKnights 2
Turnovers Spartans 4

Poänggörare:
Adam Fahlvik 18 (3 TD)
Jesper Holmberg 12 (2 TD)
Johannes Lindeus 6 (kick-off return)
Per Gustavsson 2 (safety)
Oliver Jansson 2 (ex.point run)
Sebastian Bergström Nilsson 2 (ex.point pass)

Def.tacklingar (solo;s utanför box)

Adam Fahlvik 3
William Stålhök 3
Felix Järvälä 2
Isaac Moore 1
Douglas Eriksson 1
Felix Thume 1
Marvin Menjivar 1
Johannes Lindeus 1
Christian Mourad 1
Alex Holmström 1
Douglas Oscarsson 1
Sebastian Nilsson Bergström 1
Oliver Jansson 1

Interceptions
Douglas Eriksson 1
Christian Mourad 1

 

BlackKnights
D1 – fumble
D2 – kickreturn TD
D3 – fumble
D4 – från egen 22 till TD (pass)
D5 – over on downs 39y lång drive
D6 – kneel down
Halvlek
D7 – från egen 25 till TD (run)
D8 – från egen 40 till TD (run)
D9 – från offensiv 15 till TD (run)
D10 – 38y lång . End of time

Vid tangenterna
Lasse Holmström

 

Bilder från matchen på Facebook:

#1, #2