Preview: U15 Örebro Black Knights vs Göteborg Marvels 21/8

Örebro Black Knights (1-0) @ Göteborg Marvels (0-1)
Kickoff 21/8 kl. 15.00 på Kviberg 5 i Göteborg

Vi har haft en väldigt bra träningsvecka efter segern mot Skövde, som tränare blir man alltid glad när hela laget är nere på varje träning och ständigt jobbar hårt för att bli bättre och utvecklas.

Som planerat har vi lagt mer,fokus på Special Teams, där Isaac Lang gått in som Kicker och klarat av uppgiften med bravur till den grad vi till denna match är redo att sparka både extrapoäng och Field Goals om det behövs.

Tillbaka efter semester och sjukdom är Simon Franssén och Hannes Helgesson på linjen, de är båda stora och atletiska linjemän som kommer boosta hela anfallet. Även Lukas Nyström är tillbaka efter semester och kommer bidra med rutin och ledarskap till DB-gruppen från sin Safety position.

Under torsdagens träningen var elitlagets huvudtränare Aaron Fiddler nere och drillade våra unga QBs (Bim Jensen Östlund, Edvin Jönsson, Arvid Jonsson och Jerry Gustavsson) där alla tar steg framåt och utvecklas varje vecka, något som bådar gott för klubbens framtid med flertalet unga och duktiga quarterbacks.

Under förra matchen hade vi även många spelare som genomförde sin första match någonsin och gjorde det med briljans, bland annat Jonathan Trobäck som RB hade 77 yards och en touchdown och Johan Magnusson som TE med sina blockar banade vägen för vårt framgångsrika springspel.

Göteborg Marvels

Göteborg har ett till antal stort lag som kommer dressa mot oss på Söndag, de förlorade sin första matchen mot Crusaders. Resultatet speglar dock inte hela matchbilden där Marvels hade många turnovers på stora spel. Vad vi vet gillar de springa med bollen på utsidan från en Gun formation men räkna med att de kommer försöka utmana oss genom luften.

Matchen

Till denna match kommer vi på anfallet involvera passningsspelet mer för spridda ut bollen till alla våra playmakers som kan skapa stora spel. Vi har även successivt ökat tempot på träningen och vill nu se hur det generar under match.

På försvaret litar vi på vår linje skapar tryck på motståndarna där LB och DB måste spela disciplinerat matchen genom och följa sitt ansvar där fart och aggressivitet är nyckelorden. Förra matchen mot Skövde hade vi sex turnovers på försvaret, något som vi vill försöka matcha.

På Special Teams, måste vi bli mer kontinuerliga för att sätta försvaret och anfallet i bästa möjliga utgångspunkt.

HC Leo Becker