Preview ÖBK vs TRC: Toppmöte på Behrn

An English version follows bellow.

På fredag möter Örebro Black Knights förra årets semifinalmotståndare, Tyresö Royal Crowns, i ett av superseriens toppmöte. Båda lagen har en förlust sedan tidigare och vinnaren i fredagens match kommer koppla greppet om en av de åtråvärda slutspelsmatcherna med hemmaplans fördel. För Örebros del gäller det att spela på topp om de ska kunna vinna.

Efter sin första förlust i 4e omgången tog Örebro Black Knights en välbehövlig seger i förra veckans match mot Limhamn Griffins. Örebro visade upp en stark defensiv samtidigt som lagt levererade framåt. På fredag återvänder de svarta riddarna hem till Örebro och Behrn Arena där de möter förra årets semifinalmotståndare, Tyresö Royal Crowns.

Fredagens match kommer bli ett toppmöte mellan två superserielag som konkurrerar om en av finalplatserna. Örebro Black Knights försvar, som imponerade borta mot Limhamn, kommer ha en nyckelroll mot ett offensivt Tyresö. Black Knights försvarsgigant Alexander Sundström kommer få en tuff uppgift när han ställs mot en av superseriens bästa receiver, Tyresös Fredrik Isaksson.

Framåt har Black Knights fler spelare med offensiva kvalitéer som laget kan använda i olika roller. QB:n John Knox har hittat sin plats i laget och har med sina kvicka fötter flera gånger räddat Black Knights ur knepiga situationer samtidigt som Jimmy Palmborg har seglat upp som superseriens poäng farligaste receiver. Den unge runningbacken Marcus Hudritsch, som värvades inför säsongen, har blivit en av Black Knights viktigare spelare framåt och förra veckan värvning av den finska stjärnan Veikka Lehtonen har stärkt laget ytterligare ett snäpp.

För att Black Knights ska lyckas på fredag kommer det krävas att det att både den offensiva och defensiva uppställningen levererar. Fredagens match är en av säsongens viktigaste och vinnare kommer koppla ett viktigt grepp om en av de två slutspelsplatserna med hemmafördel.

Matchen börjar kl 18:30 på Behrn Arena och sänds på Tv4 Sport.

Starters:

Offense

QB                                                    John Knox
RB                                                     Marcus Hudritsch
WR                                                   Tomas Jacobsson
WR                                                   Mattias Gauthier
WR                                                   Johan Stål
WR                                                   Jimmy Palmborg
RT                                                     Jawaugn Arnold
RG                                                    Lucas Lavin
C                                                       Johan Ivarsson
LG                                                     Martin Arvidsson
LT                                                      Cesar Hebel

Defense

CB                                                     Alex Sundström
CB                                                     Johan Lindahl
Safety                                             Filip Berglund
Safety                                             Jacob Wesslen
Sam                                                 Eric Murphy
Mike                                                Filip Jönsson
Will                                                   Josh Murphy
DE                                                     Oskar Karlsson
DT                                                     Kevin Mellberg
DT                                                     Sebastian Nilsson
DE                                                     Niklas Persson-Ghylfe

 

 

On Friday Örebro Black Knights meets last year’s semi-final opponents, Tyreso Royal Crowns, in one of the superseries top match ups. Both teams have one loss and the winner of Friday’s game will be one step closer to one of the desired semi-final match with home field advantage. Örebro will have to play on top if they want to win.

After the first loss in the 4th round Orebro Black Knights took a much-needed victory in last week’s match against Limhamn Griffins. Orebro had a strong defensive and at the same time the offensive delivered a high scoring game. On Friday, the black knights return home to Behrn Arena where they meet last year’s semi-final opponents, Tyreso Royal Crowns.

Friday’s match will be a matchup between the two superserie teams competing for a place in the finals. Orebro Black Knights defense, which impressed against Limhamn, will have a key role when the team faces an offensive Tyreso. Black Knights defensive giant Alexander Sundström will be faced with a tough task when he’s pitted against the league’s best receivers, Tyresös Fredrik Isaksson.

In the offence Black Knights have a couple of versatile players that the team can use in different roles. QB John Knox has found his place in the team and with their nimble feet he saved the team several times. Jimmy Palmborg has emerged as the superseries most scoring receiver. The young running back Marcus Hudritsch, which was acquired before the season, has become one of the Black Knights more important players in the offensive and last week signing of the Finnish star Veikka Lehtonen has strengthened the team even more.

For the Black Knights to succeed on Friday it will require that both the offensive and defensive lineup delivers. Friday’s match is one of the season’s most important and winners will take a significant grip on one of the two playoff spots with home field advantage.