Örebro Black Knights fortsatt obesegrat efter årets andra hemmaseger

Örebro Black Knights tog sin andra seger i årets superserie och är fortsatt obesegrade. Trots ett besvärligt aprilväder så kunde Örebro Black Knights med lätthet besegra Uppsala 86:ers med 32-13 inför 1056 personer på Behrn Arena.

Matchen som skulle vara Black Knights första stora prövning den här säsongen slutade i en ohotad seger med 32-13 på Behrn Arena inför 1056 personer i publiken. Örebrolagets försvar var en av nyckelfaktorerna och det var först i den sista kvarten som Uppsala 86:ers lyckades göra sina första poäng. Initialt såg båda lagen ut att ha det svårt framåt, men Black Knights kom i mitten av den första kvarten igång ordentligt med sitt anfallsspel. Huvudtränare är nöjd med dagens insats.

– Vårt anfall har det svårt i början men efter en skakig start så springer vi sönder Uppsala. Den här matchen visar vi att vi är ett allsidigt lag som kan lösa det våra motståndare kastar mot oss, oavsett vad det är. Förra matchen hade vi ett fantastiskt passningsspel, idag låter vi vårt springspel glänsa, säger Aaron Fiddler huvudtränare Örebro Black Knights.

Ett klassiskt svensk aprilväder som bjöd på både solsken och snö ställde till det ordentligt för de båda lagen. Blötsnön som föll fick matchbollen att bli hal, något som Black Knight quarterback John Knox fick erfar. I slutet av den första kvarten bröt Knox fri i ett springspel och såg ut att kunna springa hela vägen till en touchdown, men med bara en yard kvar fick Knox se bollen flygga han ur händerna och spelet fick ett plötsligt slut. Efteråt fick publiken se en besviken Knox kasta bort sina handskar för att få ett bättre grepp om bollen.

– Ja det var ett snopet slut på det spelet, säger en skrattande John Knox. Jag trodde att jag skulle få göra en touchdown men vädret ville annorlunda.

Nu väntar en serie bortamatcher för Örebro Black Knights innan dom den 20 maj möter Tyresö Royal Crowns hemma på Behrn Arena.

Slutresultat:

Örebro Black Knights – Uppsala 86’ers 32-13 (14-0, 6-0, 6-0, 6-13)
Publik: 1056

Poänggörare:

Örebro Black Knights: Marcus Hudritsch 1 TD, Eric Murphy 2 TD, Sebastian Gauthier 1 TD Joey Cafferky JR. 1 TD
Uppsala 86’ers: Chiam James 2 TD