Örebro Black Knights förstärker redaktörssidan

Med ett förflutet som sportjournalist på LindeNytt i Lindesberg och från Örebro Hockeys webbgrupp är det väldigt roligt att Björn Sundström nu väljer att lägga sitt engagemang på Black Knights där han kliver in som redaktör på vår officiella hemsida.

– För mig var valet ganska enkelt när möjligheten dök upp. Örebro Black Knights är en klubb som jag har följt på plats under flera år. Jag gillar det driv och värderingar som finns i föreningen. Det är en häftig resa som klubben är ute på, att bredda sporten och etablera sig som en stark faktor i Örebros digra sportutbud. Jag tycker att det känns hedrande och kul att få bli en del av Black Knights-familjen, att fortsätta bygga på det starka varumärke som man redan har.

Finns det likheter mellan de föreningar du följt och arbetat med tidigare?

– Det finns det definitivt. Det starka engagemanget för sin sport och sin förening är något som återkommer i alla sammanhang. Alla eldsjälar som lägger mycket av sin fritid för klubben i sitt hjärta är en urkraft som kan åstadkomma mycket. Jag hade förmånen att vara med på Örebro Hockeys resa ända från div 1 till SHL och jag ser många likheter mellan klubbarna. Viljan att nå toppen att bli bäst, men genom att bygga långsiktigt.

När blev du såld på amerikansk fotboll?

– Jag har alltid varit amerikainfluerad och gillat många företeelser och sporter från andra sidan. Mitt sportintresse är också väldigt brett, så när de startade upp Stockholm Nordic Vikings i Stockholm 1994 var jag på plats på Stockholm stadion och blev genast tagen av den fartfyllda sporten. Det var ett lag med de bästa spelarna i Sverige som spelade i en europeisk liga, som man dessutom vann de båda åren man var med. Finalen 1995 hemma mot Bergamo Lions är fortfarande ett starkt och häftigt minne.

Du har verkligen fått en rivstart i den nya klubben, berätta?

– Som första uppgift fick jag i uppdrag av Jimmy Palmborg att göra en film från hemmapremiären som speglade hela eventet runt en matchdag. Riktigt kul att göra, det händer ju verkligen massor, alltifrån Tail gaten utanför Eyrabadet innan match till puben på tredje våningen och restaurangen på fjärde våningen. I lördags fick vi manfall på grund av sjukdom på killen som skulle kommentera webbsändningen, därför gick frågan till mig. Det var väldigt nervöst, men kul att göra. Jag har svårt att tacka nej till en spännande utmaning.

Till sist, vad tror du om årets säsong?

– I år ska guldet hem till Örebro! Det är i alla fall vad hjärtat säger efter tre finalförluster. Men även om man kopplar på hjärnan så finns det mycket som tyder på att det är dags att plocka ner Crusaders från tronen. Den långsiktiga satsningen med coach Fiddler känns otroligt fräsch och det man sett så här långt av QB John Knox ser riktigt lovande ut efter två övertygande segrar i inledningen på säsongen.