RB Ayobi Hilwan förlänger: ”Hoppas blomma ut i år”

Ayobi Hilwan kom som ensamkommande flykting från Libyen till Sverige år 2010. Här har han bott hos en fosterfamilj och väldigt snabbt lärt sig språket varpå han numera arbetar som lastbilschaufför på PostNord. 2012 började han spela amerikansk fotboll, en sport som passade hans fysiska profil mer än väl.

– Jag har alltid gymmat mycket. Tidigare höll jag på med parkour, en akrobatisk sport där man tar sig runt hinder i omgivningen kan man säga. Det kräver en hel del kroppskontroll och akrobatisk förmåga.

På fotbollsplanen har Ayobi använts mest som runningback och hans snabbhet är omöjlig att missa. Coach Aaron Fiddler menar att Ayobi har alla potentiella verktyg för att bli en enastående football-spelare.

– Ayobi besitter enorm ”speed” och med tanke på hur ny han är till sporten och vilken rå talang han är ha han riktigt goda möjligheter till en snabb utvecklingskurva.

I fjol debuterade 20-åringen i Superserien mot Stockholm Mean Machines på bortaplan. Ett par carries för i genomsnitt 4,7 yards säger kanske inte så mycket i det stora hela, speciellt inte när man som tämligen ny till sporten får stå som nummer 5 i ordningen i ett backfield innehållandes Veikka Lehtonen (En av Europas bästa runningbacks), Jens Biteus (som hade ett genombrottsår 2015), Kasper Wedberg och rutinerade Thommy Gustavsson. Trots att konkurrenssituationen ser minst lika hård ut på positionen under 2016 hoppas Ayobi att året kan bli ett stort genombrott.

– Jag älskar amerikansk fotboll. Årets trupp känns riktigt spännande. Vi kan vinna hela skiten, det är mitt mål. Det räcker för Carlstad nu. Jag var rädd att jag inte skulle kunna komma till spel i år på grund av mycket nattjobb och så, men det går inte alltså. Jag älskar sporten och laget för mycket.

ayobi 2