Fiddlers första vecka: ”Ser fram emot helglägret i Lindesberg”

En vecka på svensk mark och två träningar är snart avklarade för Black Knights nya head coach Aaron Fiddler. Till helgen väntar årets första training camp som kommer innebära startskottet för säsongen 2016 och ett tillfälle för HC Fiddler och DC Matt Hamme att verkligen lära känna spelarna och laget.

– Jag ser otroligt mycket fram emot helgens läger. Vi har mycket football att se fram emot, vi kommer iväg lite från Örebro vilket ger en möjlighet att svetsa samman truppen. Man ska komma ihåg att vi har en hel del nya ansikten, och på lägret kommer vi ha med spelare från Utvecklingslaget och U19-laget. Vi ska försöka få mkt bra film på spelarna så vi kan bekanta oss med dom på riktigt även i filmrummet under kommande vecka, säger Coach Fiddler.

12694482_1145007902199902_7704693118689444427_o

Lindesbergslägret innebär inte bara stenhård och fysisk träning eller taktiska förberedelser. Laget har stämt träff med det lokala handbollslaget LIF Lindesberg för ett litet utbyte kl. 13.00 på söndagen. Coach Fiddler var och scoutade Lindesberg som besegrade Warta efter ett fantastiskt handbollsevent i anrika Idrottshuset i onsdags. Han vill mena att handboll och amerikansk fotboll på många sätt är väldigt lika – det är båda sporter som kräver en liknande atletisk förmåga blandat med taktiska moment. Klubbchef Jimmy Palmborg ser också utbytet med handbollslaget och lägret i Lindesberg som ett sätt att nå ut med amerikansk fotboll i hela Örebro län.

– Hösten 2015 anordnade vi ett nordiskt juniormästerskap i amerikansk fotboll på Kumla IP och nu förlägger vi ett träningsläger i Lindesberg. Detta är ett led i att fortsätta jobba mot att vara ”hela Örebro läns lag”. Vi vill skapa fler lag på fler orter i Örebro län och få vår sport att växa. Unga spelare ska inte behöva ta sig ända till Karlskoga, Västerår eller Eskilstuna för att spela matcher. Det skulle vara fantastiskt att se Kumla och Lindesberg anmäla varsitt lag till Division 2 under vårt flagg i år med de nya, förenklade reglerna. Om det finns några som helst intresserade får de gärna höra av sig till mig, säger Palmborg.

12694905_1145007825533243_8135529541788037406_o

Träningslägret håller på hela helgen med start 8.30 på lördag i konstgräshallen. Pressfrågor eller mötesbokningar under helgen hänvisas till vår PR- och mediaansvarig Jennifer Troeng på jennifer@troenggmc.com.