Aleksi Nyström ny defensiv coach i Black Knights

Aleksi Nyström kommer inför säsongen 2016 att gå in som Coach för den Defensiva linjen i Örebro Black Knights. För en dryg vecka sedan blev det klart att Aaron Fiddler blir ny Head Coach för laget och nu går arbetet vidare genom att han, i samarbete med Black Knights Sportgrupp, ska forma ett team av coacher runt sig för att kunna utveckla laget och klubben mot målet att 2020 ta fyra sm-guld ( Herr, Dam, U19 och CL).

– Jag är otrolig glad att Aleksi väljer att stanna för att hjälpa våra spelare att utvecklas och växa. Aleksi har lång erfarenhet som spelare, förra året utsågs han till årets DL, han har spelat i USA under en tid och den erfarenheten tar han med sig in i rollen som coach. Vi tror att det blir en bra balans i att ha före detta spelare som coacher under en Head Coach med lång erfarenhet av att leda, säger Anders Johansson rekryteringsansvarig Örebro Black Knights.

Under förra säsongen, som avslutades i september i år, skadad Aleksi Nyström sitt knä och kommer inte att kunna spela under 2016.
– Det ska bli kul att kunna vara fortsätt delaktig i fotbollen genom att få den här möjligheten tills mitt knä blir bra igen. Det här är ett sätt för mig att hålla fotbollstänket uppe samt en möjlighet att få dela med mig utav det jag har lärt mig under åren, säger Aleksi Nyström och fortsätter
– Min styrka i coachande ligger inom pass rush, vilket jag anser är den viktigaste delen för att kunna göra stora spel.