Landslagslinjemannen förlänger över 2016

Idag kan vi med glädje presentera att OT Lucas Lavin är klar för ytterligare en säsong i Black Knights. Lucas värvades till Örebro inför säsongen 2015 för att stärka upp den offensiva linjen. Och som han gjorde det! Den väldige 19-åringen – 192 cm lång och 137 kg tung – utgjorde navet i det springspelsbaserade anfall som kom att bli en nyckel till att Black Knights för tredje året i rad kunde knipa en finalplats.

– Jag känner mig väldigt glad över att få klart med spel i Örebro även under den nästkommande säsongen, säger Lavin. Fjolåret inleddes lite trögt då jag var på väg tillbaka från skada, men när väl spelboken satt och jag kom in i laget kändes det riktigt bra och jag utvecklades varje träning. Det känns skönt att tillhöra en så professionell förening.

lucas-lavin2Lavins insatser under året gick inte obemärkta förbi. På Svenska Amerikansk Fotbollsförbundets bankett dagen innan Superseriefinalen i Uppsala var han nominerad som årets Rookie i Superserien. Som grädde på moset blev han uttagen till landslaget för första gången när Sverige mötte Finland på Stockholms Stadion i den årliga ”Finnkampen”.

– Det kändes såklart oerhört stort att bli kallad till landslaget, även om det inte blev så mycket speltid i själva matchen. Jag är dock jäkligt glad för möjligheten att få lära mig och vistas på absoluta toppnivå inom svensk amerikansk fotboll. Hade jag inte vågat ta klivet och acceptera spel med Black Knights när de kom med erbjudandet skulle inget av det här hänt.

Nu finns det en tydlig målsättning för Black Knights att ta 4 guld 2020, och som en del i den målsättningen har man kontrakterat en Head Coach – Aaron Fiddler – för att leda laget och organisationen fram tills dess. Lavin kommer vara 25 år gammal när den målsättningen ska uppfyllas och således i sin absoluta prime rent fysiskt.

– Jag tycker det är en riktigt bra satsning klubben väljer att göra. Jag tror mycket på coach Fiddler och hans möjligheter att utveckla laget, framför allt offense och mer specifikt o-line. Dessutom tror jag han kommer göra stora insatser på områdena rekrytering och utveckling av våra unga spelare i föreningen. Om vårt defense fortsätter leverera som i fjol finns det inte mycket som kommer kunna stoppa oss.

Avslutningsvis vill Lucas och Black Knights tacka Lucas personliga sponsor Lennstring’s Bil & AC service som möjliggjort en första säsong med mycket pendling mellan Nyköping och Örebro för att få schemat att gå ihop. Tack!

Fakta om Lucas:

Född: 1996
Längd: 192 cm
Vikt: 137 kg
Moderklubb: Nyköping Baltic Beasts
Började spela amerikansk fotboll: 2006
Landskamper: 1