Jesper Holmberg om landslaget och drömmarna

Berätta om förberedelserna inför turneringen.
Det här året har ULU haft fyra utvecklingsläger med öppen anmälan. Två heldagsläger, ett i Stockholm på Bosön och ett i Malmö. Ett halvdagsläger och ett helgläger i Märsta. Jag var på alla läger, förutom lägret i Malmö, och dom var väldigt intensiva, roliga och lärorika.Lägren har innefattat konditionstester, styrketester, tekniktester och individuella positionsträningar.I efterhand kallade ULU 95st spelare till ett uttagningsläger inför Nordiska mästerskapen 2015. Lägret genomfördes 9-11 oktober i Nyköping. Under lägret hade vi 6st träningar ihop plus ett test pass, så det var väldigt intensivt. Till slut blev 45st spelare uttagna till Nordiska Mästerskapet.

 

Vad tror ni om era chanser i turneringen?
Jag vet att det är väldigt många duktiga spelare i vår trupp, och vi har stora chanser att ta oss till vinst. Förra året förlorade Sverige mot Finland men i år är vi ett nytt lag och alla kommer spela för vinst.

 

Vad är dina ambitioner med fotbollen?
Jag började min karriär den 25 Mars 2012 i ett rekryteringsevent för Skövde Dukes. 2014 hade Dukes brist på spelare och det bromsade min personliga utveckling. Vilket gjorde att jag sökte mig till Örebro Black Knights, en förening som har hjälpt mig mycket på det planet.Drömmen inför framtiden är att ta sig över Atlanten och spela fotboll i USA. Målen på väg till min dröm är att vinna U19 serien samt SM-guld i Superserien med Örebro, samt att vara bäst i Sverige på min position. Ett annat mål är att spela fotboll professionellt, exempelvis i ett europeiskt lag.