Wiliam Stålhök om helgens NM och om målet att ta guld i U19

Berätta om förberedelserna inför turneringen.
Jag har inte varit på några läger tidigare i år eftersom jag har varit bortrest men framför allt så har förberedelserna, utöver vanlig träning med laget för serien och Dukes, legat i gymmet där vi trots att vi varit mitt i säsongen jobbat hårt för att utmärka oss fysiskt under de inledande testerna. Kallade till uttagningen blir dem som rapporterat goda resultat till landslaget, utmärkt sig under öppna läger och presterat bra under säsongen. Väl på plats är det dem inledande fys testerna som avgör hur en spelare rankas och därefter måste man på varje träning hävda sig och ta plats för att synas, göra spel och utmärka sig som en spelare som bör tas ut. Totalt blev 45 spelare uttagna till truppen av ca 80 kallade.

Vad tror du om era chanser i turneringen?
Jag tror att vi har goda chanser i turneringen, vi har ett mycket starkt Defence, många atletiska spelare och en mycket genomtänkt strategi anpassad för att kunna hantera både Danmarks spread offence, som liknar vårt eget, och Finlands mer varierade anfall. Senaste mästerskapet, som jag också spelade, resulterade i ett Finskt guld, jag är dock övertygad om att vi i år, på hemmaplan, har alla de verktyg som krävs för att besegra på Finland och Danmark.

Vad är dina mål med fotbollen?
Jag har inte reflekterat så mycket kring det, men det närmsta målet, utöver att ta guld i NM, är att tillsammans med vårt U19 vinna ett guld åt förening och åt våra dedikerade coacher.