Intervju med Alex Holmström inför NM 15-17 oktober

I NM som går av stapeln den 15-17 oktober i Kumla så har fem spelar från Black Knights tagit ut för att spela i landslaget. Vi kommer att känna dessa fem lite på pulsen och först ut är Alex Holmström.

Berätta om förberedelserna inför turneringen.

Jag har varit med på alla läger i ULU som varit under året. De flesta har varit öppna läger där alla som vill har kunnat söka.

Det började med ett läger på Bosön i Stockholm som var riktigt välbesökt. Tror vi var ca 150 pers den gången. Sedan har det varit 2 läger i Märsta varav en var med övernattning.

Till sist kom lägret i Nyköping som var denna helg. Det var ett uttagningsläger som coacherna bjöd in till. Tror vi var ca 95 inbjudna och truppen skulle bantas ned till ca 45 spelare.

Tycker att speciellt uttagningslägret var välorganiserat av coacherna. Man testas i fysiska övningar och blir poängbedömd i matchmoments spel. Sedan visas spelen på video under kvällarna. Och såklart mycket teoretisk genomgång av spelboken. Tycker också det varit bra med mycket coacher under hela året så man har fått bra feedback.

Vad tror du om era chanser i turneringen? 

Förväntningarna i NM är att vi skall vinna och spela bra football. Och nu har vi tränat mycket denna helg på spelboken och taktiken kan vi. Det gäller att gå in i varje match med rätt inställning bara. Det finns många talangfulla spelare i laget, vi tror på oss själva.

Vad är dina mål med fotbollen?
Mitt stora mål med footballen är att få kunna spela med BlackKnights i superserien. Har ju sett några matcher från läktarna såklart. Skulle vara kul att vara på plan . Det är drömmen. Sen är väl ULU och JLL delmål på vägen till superserien ihop med spelet i Örebros U19. Nordiska mästerskapen känns som en bra start på denna målsättning, men det är en lång väg att gå.

Alex (1280x851) AlexH1