Kampen för slutspelsplats..

Efter förra helgens bittra förlust mot starka Tyresö Royal Crowns väntar ett nytt och hungrig motstånd i form av Kristianstad Predators som kommer till Behrn Arena.

29 – 47 blev slutsiffran mot Tyresö efter en match som producerade hela 783 yards och samtliga touchdowns (11 st.) genom luften enbart. Örebros anfall såg stundtals väldigt lovande ut men också ofta stoppad av Tyresö försvar, samt präglad av egna misstag och flaggor. Örebro försvar på andra hållet hade problem att tygla det talangfylla Tyresö anfallet som ofta hittade hål genom passningar.

Vi känner att vi som ett lag går i rätt riktning men vi vill fortsätta att bli ett mer disciplinerat lag. Det finns många gånger vi tappar fokus eller slår oss själva. Om vi kan bli mer disciplinerade är allt möjligt den här säsongen. Tyresö är förmodligen det mest talangfulla laget i ligan och vi kunde göra mycket positivt mot dem så det är uppmuntrande speciellt i anfallet och special teams.

HC Sam Eisenstadt

Förlusten mot Tyresö gör slutspelsbilden svårare för Örebro. Just nu ligger Örebro på en 5e plats i tabellen, vilket (om säsongen skulle sluta nu) skulle innebära att Örebro skulle spela kvartsfinal på Bortaplan mot AIK (#4 i tabellen). Med tre grundseriematcher kvar så är en av dem viktigaste helgens match mot Kristianstad predators som just nu innehar en 6e plats i tabellen och den sista slutspelsplatsen.

Tabell och slutsspelsbild.

Kristianstad återvänder till Superserien efter ha blivit nedflyttade efter säsongen 2015 till Division 1, där dem haft återkommande vinnande säsonger. Kristianstad har samma matchresultat som Örebro med en vinst och tre förlustar och försöker hålla sig kvar i slutspelsbilden.

Kristianstad är ett väldigt talangfullt lag och gör en del tuffa saker schematiskt. Vårt lag är på en bra plats mentalt, vi är enade och letar alltid efter sätt att växa och bli bättre. Vi är glada över att komma tillbaka till Behrn Arena på lördag och tävla!

HC Sam Eisenstadt
Bild från tidigare mellan Örebro och Kristianstad, på bild är legenden Johan Stål, Foto: Andreas Lundgren

I Kristianstads senaste match mötte dem Oslo Vikings där Oslo lyckades ta sin första vinst för säsongen (och första gången på svensk mark). Med Oslos vinst har samtliga lag i superserien minst en vinst, och 5 av 8 lag har enbart en vinst. Det kan betyda att helgens match mot Kristianstad kan vara avgörande för båda lagens chanser till slutspel.

STARTERS BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Albin Adolfsson
OL – Sam Potter
OL – Samuel Schmidt
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Johannes Lindéus
WR – Rasmus Brolin
WR – Elliot Hammar
WR – Teodor Vanberg

Defense
DL – Valdemar Domfor
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Alex Lindahl
LB – Victor Lindberg
LB – Edvin Jönsson
DB – Philip Batista Gröndahl
DB – Rikard Carlsson
DB – Eric Murphy
DB – Jonathan Armendariz
DB – Warren Bwanika

Skador
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Jonas Mendoza – Blindtarm (ute)
Filip Korhonen – Knä (ute)
Jakob Forslund – Ljumske (ute)
Ville Bjuremar – Axel (ute)

Matchvärd: