En luftstrid på Behrn Arena… i favör för motståndarna.

En solig Majdag på Behrn Arena bjöd på en fotbollskamp utan dess like när Örebro Black Knights mötte Tyresö Royal Crowns. En kamp som utspelade sig främst i luften där slutsiffrorna hamnade i Tyresös favör med 29-47.

Tyresö lyckades hitta mycket hål i Örebros försvar och kunde utnyttja det mycket under matchen. Trots ett starkt defense med en vägg till defensiv linje som tog stopp på springspelet tidigt så var Tyresös anfall snäppet bättre i luften än vad Örebros bakfält kunde hantera. Tyresö QB och matchens MVP #11 Jared Heywood gjorde samtliga touchdowns med passningar till sina mottagare #1 Edvin Taborda, #2 Kevin Borzei, och #19 Joshua Hicks. Ljusglimtarna för defense var starka linjen som leddes av #9 Sebastian Nilsson som även utsågs (för andra hemmamatchen i rad) som matchen MVP för Örebro.

Örebros anfalls största fiende var nog dem själva. En match inte olik tidigare matcher där flaggor präglade anfallets chanser att ta sig nerför fältet. Inte för att ta ifrån det tuffaste defensiva motståndet Örebro nog mött hitintills så skadades framdriften mycket på egen hand. Vissa stunder fungerade allt och Örebro kunde ta sig framåt bra, men i nästa stund så kunde man backa 35 yards på grund av flera efterföljande flaggor. Örebro mötte också ett defense som både stängde ner Örebros springspel med sin defensiva linje och också passpel med sina duktiga defensiva backar. Ljusglimtar från anfallet var bland annat #12 Trevor Vasey med 329 yards passing och 4 touchdowns. Recievers #13 Elliot hammar och #1 Johannes Lindéus hade 118 respektive 108 yards recieving och totalt 2 touchdowns. Vi fick också se nykomplingen #17 Teodor Vanberg få sin första touchdown samt en touchdown av Jesper Lindéus i slutet av matchen. Vi såg också #23 Edvin Jönsson fylla skorna som kicker och satte 2 av 3 extrapoäng samt ett 38 yards långt fieldgoal i slutet av andra kvarten. Edvin ledde även laget med 11 tacklingar.

Poänggörare Örebro Black Knights:

#1 Johannes Lindéus (6 poäng), #14 Elliot Hammar (6 poäng), #17 Teodor Vanberg (6 poän), #3 Jesper Lindéus (6 poäng), #23 Edvin Jönsson (5 poäng).

Stats från matchen hittas på Siperserien.se

Nu väntas en ny vecka träningar och förberedelser när ännu en hemmamatch väntar på lördagen den 18 Maj när Kristianstad Predators kommer till Behrn Arena.