Äntligen match.. mot starkt motstånd!

Äntligen är det dags igen! Efter tre veckor sen sista matchen för Örebro Black Knights är det äntligen dags igen, och denna gången första av två hemmamatcher på raken. Lördag den 11 maj kommer 2023 års silvermedaljörer Tyresö Royal Crowns till Örebro och Behrn arena.

Senaste matchen Örebro spelade gav en bitter eftersmak.. 31-23 var slutresultat mot Limhamn Griffins på bortaplan. Inte det resultatet Örebro tänkte sig när man åkte ner till Malmö. En match med mycket misstag och ännu mera skador, stora som små. Med tre veckor vila har truppen haft gott om tid att reflektera och läka. Triumf kommer inte utan lite motgångar, något som huvudtränare Sam Eisenstadt tar med sig.

En mycket hård match där defense fick jobba hårt mot ett tufft Limhamn offense. Bild: Jonas Domfors.

Det var många faktorer som spelade in i förra matchen, som slutade med vår andra förlust. Vi har jobbat hårt som tränarstab för att utvärdera var vi kan förbättra oss. Teamet har svarat på ett bra sätt, och vi är närmare de motgångar vi har mött.

HC Sam Eisenstadt

Nu väntas nytt motstånd, i form av en känd rival nämligen Tyresö Royal Crowns.

Tyresö kommer in i matchen med 2 vinster och 1 förlust i bagaget, med vinst mot Oslo Vikings i sin öppningsmatch, förlust i en nagelbitare mot Carlstad Crusaders, och vinst mot det lag som slog Limhamn för tre veckor sen Limhamn Griffins. Det ska också nämnas att Tyresö spelade sin senaste match mot Limhamn utan sin import Quarterback Jared Heywood, men det hindrade inte Tyresö från att vinna med 35 – 0.

Sist lagen möttes var i semifinalen 2023 där Tyresö vann med 27 – 12. Foto: Jonas Domfors

Tyresö har flera vapen i sin arsenal. Superserie rookie Vilgot Valeskog på runningback och returner har visat sig svår för motståndare att tygla. Reciever duon Edvin Taborda och Kevin Börzei är två topp namn i statistiken i år. På defensiva sidan hittar man en alltid svårtyglad defensiv linje med meriterade Malcolm Engström som ledare, och i bakfältet har vi defensiva backar som Sebastian Johansson och Doydas Koncevicius som stängde ner Limhamn i luften senaste matchen.

Tyresö är ett otroligt duktigt lag. De har några av de bästa recievers och runningbacks i vår liga och i försvaret är deras defensiva linje en mycket begåvad grupp. Vi ser fram emot utmaningen i helgen och ännu viktigare är vi fokuserade på att vara det bästa vi kan vara som ett lag.

HC Sam Eisenstadt

Vi ser fram emot en hård kamp mellan dem två lagen som vanligt!

Matchen spelas på Lördag den 11 maj på Behrn Arena. Avspark 15.00.
Inträde 150 kr, gratis för alla under 20 år.

STARTERS BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Albin Adolfsson
OL – Sam Potter
OL – Samuel Schmitt
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Johannes Lindéus
WR – Jesper Lindéus
WR – Elliot Hammar
WR -Teodor Vanberg

Defense
DL – Lewis Fox Minns
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Alex Lindahl
LB – Oliver Nilsson
LB – Edvin Jönsson
DB – Philip Batista Gröndahl
DB – Rikard Carlsson
DB – Eric Murphy
DB – Nasim Shaverdian
DB – Gustav Hökback

Skador
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Jonas Mendoza – Blindtarm (ute)
Filip Korhonen – Knä (ute)

Matchvärd: