Inför Carlstad Crusaders

Efter vällyckat internationellt spel i Scandinavian Cup är det åter dags att fokusera på Superserien. På lördag tar vi emot Carlstad Crusaders på Behrn arena i en match som kan bli avgörande för slutspelschanserna senare i säsongen. Avspark 15:00 och gratis inträde upp till 19 år.

I hemmapremiären besegrade Black Knights Oslo Vikings i semifinalen i Scandinavian Cup. Finalmotsståndare blir Carlstad Crusaders som också är motståndet i lördagens match på Behrn arena i Superserien. Likt Black Knights har Carlstad haft en tuff start på säsongen med förlust mot Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns. För att nå slutspel måste sistaplatsen i serien undvikas, och det gör denna match extra viktig. Att det är mot ärkerivalen Crusaders gör det inte mindre viktig, en match man inte vill missa helt enkelt.

Carlstad har varit inne i en generationsväxling i några år nu, men har hittills inte kommit ut på den riktiga sidan. I år har de varvat bra prestationer med andra som inte har varit lika bra. Anfallet förlitar sig på ett tungt springspel, men har endast gjort 13 poäng hittills vilket är minst i serien. Försvaret har däremot varit mer imponerande. I förra matchen höll man Stockholm Mean Machines utanför målområdet, och det var länge sedan något lag i Sverige, eller Europa, har klarat det.

Jag tycker Crusaders ser bra ut, och de spelade en grymt bra match hemma mot Mean Machines till trots för att det blev en förlust. De har en stark OL som de gillar att springa bakom, med både RBs och med sin amerikanska QB. Försvaret har en stark box, och i de bakre raderna täcker de stora ytor. Det är en match vi måste vinna det fysiska kriget, och då speciellt på linjen för att vinna.

Micael Jönsson, HC Örebro Black Knights

Väderleksprognosen lovar sol och försommartemperaturer, och på planen kommer det bli spänning och dramatik. Välkommen til Behrn arena!

Preliminära starters

Offense
QB: Trevor Vasey
RB: Kasper Wedberg
FB: Filip Jönsson
TE: Rasmus Brolin
WR: Elliot Hammar
WR: Jesper Lindeus
OL Gustav Rydberg
OL: Viktor Kreu
OL: William Domfors
OL: Oscar Sundqvist
OL: Nerly Muya

Defense
DL: Sebastian Nilsson
DL: Martin Jäppinen
DK: William Domfors
LB: Rikard Carlsson
LB: Oliver Nilsson
LB: Edvin Jönsson
LB: Filip Roth
DB: Alonso Iglesias
DB: Eric Murphy
DB: Hjalmar Gertsson
DB: Cewin Eriksson