Scandinavian Cup – inför Oslo Vikings

Hemmapremiär och returmötet i semifinalen i Scandianavian Cup står för dörren när Oslo Vikings gästar Behrn arena. Avspark lördag kl 15, och en plats i finalen står på spel.

På lördag avgörs det om det är Black Knights eller gästarna från Norge som tar sig vidare till finalen i Scandinavian Cup där antingen Carlstad Crusaders eller Eidsvoll 1814s väntar. Det är fördel för Örebro som vann första mötet mellan lagen på Frogner med 21-13.

I första mötet var det Johannes Lindéus som klev fram när anfallet behövde yards. Totalt blev det 12 mottagningar för 155 yards och 3 TDs och vi kan nog räkna med att Vikings kommer försöka göra allt för att han inte upprepar de siffrorna. I försvaret var det Edvin Jönsson som stod fram med totalt 10 tackling varav 1,5 för förlust yards och en sack. Unga förstaårsspelaren Edward Anshelm och rutinerade Rikard Carlsson plockade ned var sin INT.

Alltid roligt att spela inför vår hemmapublik på Behrn. Vi hade stora problem med Oslo i första matchen där vi gjorde många individuella misstag. Vi har haft en bra träningsvecka och slipat på detaljer samt ökat nivån i det fysiska spelet där vi helt enkelt jobbat med tekniker och grunder i full kontakt. Jag förväntar mig att vi kommer att spela mer fysiskt och vinna fler kamper 1 mot 1 denna vecka. Jag tror och hoppas att vi kommer erbjuda publiken en god underhållning på lördag.

Micael Jönsson HC

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
FB Filip Jönsson
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
TE Sebastian Nilsson
OL Gustav Rydberg
OL Jon Zimmerman Eriksson
OL Viktor Kreu
OL Oscar Sundqvist
OL Nerly Muya

DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
DL William Domfors
LB Eric Murphy
LB Rikard Carlsson
LB Edvin Jönsson
LB Oliver Nilsson
DB Dany Baby Falk
DB Hjalmar Gertsson
DB Albin Johansson
DB Alonso Iglesias