Inför Tyresö Royal Crowns

Efter en seger mot Oslo Vikings i Scandinavian Cup för Örebro Black Knights är det nu åter dags för våra hjältar att fokusera på Superserien. Motståndare denna gång är Tyresö Royal Crowns, och avspark är på lördag kl 17 på Tyresövallen.

Det har varit två spellediga veckor i Superserien där tre av lagen i serien har spelat intenationella matcher. Örebro hämtade hem sin första seger för säsongen när Oslo Vikings besegrades med 21-13 i den första av två semifinaler i Scandinavian Cup 2023. Tyresö är det enda laget som inte spelar internationellt i år och de har därmed haft lång tid till att förbereda sig inför helgens möte.

I seriepremiären tog Tyresö Royal Crowns en stark bortaseger mot Carlstad Crusaders. Matchen slutade 33-7 i förortens favör, och det var mycket som imponerade Örebros HC Micael Jönsson.

Tilsammans med med två bra RBs och duktiga WRs såg QB Hamish McLure säker ut. Han tog snabba beslut och tvekade inte att springa själv när chansen gavs. Försvaret var starka i boxen och de flög till bollen. Tyresö ser ut som ett komplett lag som kommer bli en svår nöt att knäcka för alla lag i Superserien.

Micael Jönsson HC Örebro Black Knights

Med ett starkt lag som motståndare är det glädjande att Black Knights får in förstärkningar från två färska spanska mästare. Philip Batista Gröndahl och Cewin Eriksson är tillbaka i Örebro efter ett proffsäventyr i Spanien, där de spelade för tidigare örebro-coachen Sam Eisenstadt i Las Rozas Black Demons. Tillbaka i Superserien är också Rikard Carlsson som gjorde säsongdebut mot Oslo i Scandinavian Cup efter att han är färdig med rehab av en skada från förra säsongen. Mot Olso saknade också anfallet fyra viktiga kuggar som alla är tillbaka till denna match.

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
FB Filip Jönsson
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
TE Rasmus Brolin
OL Gustav Rydberg
OL Jon Zimmerman Eriksson
OL Martin Jäppinen
OL Oscar Sundqvist
OL Nerly Muya

DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
DL William Domfors
LB Rikard Carlsson
LB Filip Roth
LB Edvin Jönsson
LB Oliver Nilsson
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Albin Johansson
DB Philip Batista Gröndahl