Scandinavian cup – inför Oslo Vikings

Örebro Black Knights er ett av två lag som representerar Sverige i årets Scandinavian cup efter en andraplats i fjolårets Superserie. De andra lagen i cupen är Carlstad Crusader, Oslo Vikings och Eidsvoll 1814s. Med totalt fyra lag kommer en av finalplatserna avgöras genom dubbeltmöten mellan Black Knights och Oslo Viking, medans Eidsvoll och Carlstad gör upp om den sista platsen. Returmötet i Örebro är 13:e maj och finalen spelas 3:e juni.

På lördag kl 14 sparkar Black Knights igång årets Scandinavian cup mot Oslo Vikings på Frogner stadion. Mötet är det första av två mellan lagen som skall avgöra vem som går vidare till finalen. Det är två lag som aldrig har mötts tidigare, och det närmaste vi kommer er en träningsmatch i 1995 mot ”byrivalen” Trolls inför ett fullsatt Grenadjärsvallen. Hemmalaget gick segrande ur den bataljen.

Örebro kommer till matchen efter en tuff seriepremiär mot Stockholm Mean Machines. I den matchen gjordes det allt för många misstag som ett starkt Stockholm enkelt kunde utnyttja och springa iväg med segern. Utöver ett välfungerande special teams, som gjorde en av Black Knights TDs genom en retur av Johannes Lindéus, och starkt linjespel i försvaret var det få lyspunkter. HC Micael Jönsson är tydlig på att han kräver mer från sina spelare.

Den enda personalgrupp som får godkänt för sin prestation var den defensiva linjen. Övriga kan betydligt bättre, och vi behöver prestera bättre för att vinna matcher. Primärt handlar det om att göra det vi har tränat på och minimera de enkla misstagen.

HC Micael Jönsson

Den norska Eliteserien sparkade också igång i förra helgen med matchen mellan Lillestrøm Starfighters mot Kristiansand Gladiators. Oslo Vikings spelar sin första seriematch i slutet av maj, men har förberett sig genom en träningsmatch mot Copenhagen Towers. Det är en match Örebros coacher har studerat under förberedelserna.

Vi förväntar oss en svår match i Oslo. Vikings ser bra ut, men vi har en plan för hur vi skal ta oss an matchen på lördag. Det handlar om att vi behöver spela mera agressivt, och att varje spelare tar ett större ansvar för sin egen prestation. På coach-sidan måste vi göra ett bättre jobb med att sätta våra egna spelare i situationer där de kan vara framgångsrika.

HC Micael Jönsson

Det är några spelare som inte kan bli med till Oslo, medans några kommer tillbaka efter en tids rehab och gör sin första match för säsongen.

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Elliot Hammar
TE Rasmus Brolin
OL Gustav Rydberg
OL Jon Zimmerman Eriksson
OL MartinJäppinen
OL Samuel Schmidt
OL Nerly Muya

DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
DL William Domfors
LB Eric Murphy
LB Filip Roth
LB Edvin Jönsson
LB Christoffer Sandelius
DB Nasim Shaverdian
DB Viktor Lund
DB Albin Johansson
DB Dany Falk

LIVESTREAM på SWE3 Play

Scandic är en av våra partners 2023, klicka på logga för mer info