Inför semifinal mot Carlstad Crusaders

På lördag startar slutspelet i årets upplaga av Superserien. Efter en storseger på bortaplan mot Carlstad i seriens sista omgång säkrade Black Knights hemmaplansfördel på Behrn Arena. Matchen sparkas igång kl 15 på lördag och motståndare är för andra veckan på rad – Carlstad Crusaders.

Sista omgången i årets Superserie blev mer komfortabel än på förhand förväntat. Efter en hackig första halvlek som bland annat innehöll fem ”3 och ut” för Örebro-anfallet gjorde Black Knights fem touch downs i andra halvlek. Med två touchdowns i första halvlek skrevs resultatet till 46-0. Filip Wetterberg var tillbaka efter en längre tids frånvaro, men han var fortfarande i storform när han plockade ned 6 passningar för 103 yards och två touchdowns.

RB Kasper Wedberg sträcker sig in i målområdet. Foto: Jonas Domfors

Till trots for 46 poäng framåt var det ändå försvaret som var dagens absolut bästa enhet. I andra halvlek gav säkert försvarspel anfallet bollen i många gynsamma lägen. I genomsnitt startade Örebro sina drives i halvleken på Carlstads 41-yards linje, vilket är mycket bra. Försvaret gjorde det tufft för Carlstads QB Carusello och hans anfall och tillät endast 102 yards på hela matchen med ett snitt på 1,9 yards per spel! Lägg till två interceptions från Eric Murphy, två forcerade fumbles och totalt 12 tacklingar för yardsförlust. Sex av de tacklingarna gjordes av Tristen Cox som avslutade matchen med totalt 8 tacklingar, 6 för förlustyards, en sack och priset som bortalagets bästa spelare.

Tristen Cox med en av många tacklingar i matchen. Foto: Jonas Domfors

We were able to get alot of pressure on their QB and we will focus on making that a priority again this upcoming game.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights

Vad kan vi så vänta av semifinalen? Det var ett svagt Crusaders som blev slaget förra helgen och det var tydligt hur viktiga WRs Börzei och Forsman är för laget. I deras frånvaro var det ingen som kunde eller klarade ta över ansvaret. För Carlstad är det viktigt att iallafall en av dem står på planen på lördag. En sak är iallafall säkert – rivaliteten mellan lagen är så pass stor att vi kommer se ett helt annat Carlstad i denna match. Ett lag fyllda av revanschsug.

We will not look past Carlstad. They are a talanted team who where missing a couple key players of theirs and we know they as a team will be fired up after the last game.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights
Jonathan Armendariz med en säker tackling. Foto: Jonas Domfors

För Black Knights handlar det om att nollställa sig och fokusera på semifinalen och inte sola sig i glansen över vinsten i förra veckan. Huvudtränare Sam Eisenstadt har detta att säga efter vinsten och om förberedelserna inför semifinalen.

Last game gave me alot of confidence. We played at a high level, but still shoot our selves in the foot at times. We will continue to clean up the small things and learn from our mistakes. Focus for this week will be to put in the work, preparing the best we can and do our best. In the game we need to focus on one play at a time and not worrying about the scoreboard or previous plays. If we can do that, I feel confident in what we will bring to the field on Saturday.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Samuel Egberth
OL Jon Zimmerman
OL Gustav Rydberg
OL Viktor Kreu
OL Martin Jäppinen
OL Oscar Sundqvist

DL William Domfors
DL Tristen Cox
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Filip Jönsson
LB Josh Murphy
LB Johan Lindahl
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Philip Batista
DB Jonathan Armendariz