Preview U19: SM-semifinal Örebro Black Knight vs Arlanda Jets

@ Rosta Gärde den 13 oktober klockan 15.00

Vi visste att vi skulle få en tuff match borta mot Crusaders och så blev det verkligen. Med 4 spelare borta på landslagsläger så hade vi det tufft med avbytare. Vi kommer ifrån Karlstad med ett kryss och med tanke på omständigheterna så kände vi oss ganska nöjda med det.

I och med resultatet så kunde vi direkt blicka framåt. Mot en semifinal på hemmaplan. En stor framgång för ett så ungt lag.

Arlanda är ett stort och tungspringande lag. De har en stor offensivlinje som verkligen har storleken med sig. Bakom dem så finns det ett gäng med duktiga runningbacks och även en quaterback som är riktigt svår att tackla.

I det senaste mötet mot Arlanda, tidigare i år i grundserien, så vann vi med 40-12 på hemmaplan. Allt kan hända i slutspel och nu är det en ny match. Det är svårt att slå ett lag två gånger och vi förväntar oss en tuff match. Quaterback Joel Isacsson svarade senast mot Arlanda för sin bästa match för året och passade för över 400 yards och 5 touchdowns i luften. Vi hoppas på en repris av denna bedrift och ett högt flygande och snabbt Black Knights anfall kan sätta upp många poäng på tavlan återigen.

Likt hur en kameleont byter färg på sitt skin så har Black Knights U19 helt bytt inriktning anfallsmässigt. 2017 så var vi ett ett lag som lutade oss på att springa bollen på marken och leddes av en rutinerad offensivlinje. 2018 så har vi helt bytt riktning och med en blandning av långa och korta passningar så flyttar vi bollen upp och ner för planen.

Välkomna till vackra Rosta gärde för slutspel!

Erik Törnblom, Head Coach Örebro Black Knights U19