Superserien Dam: Preview Örebro Black Knights – Carlstad Crusaders

Dags för seriepremiär 2018. Första matchen blir något av derby med allt det innebär. Det är alltid lite speciellt att som Örebroare spela mot Carlstad och det brukar alltid vara mycket känslor inblandade i dessa matcher.

Sedan förra säsongen har det försvunnit en del spelare medans vi fått en hel del nytillskott och en återvändare som gör att vi kommer att kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag även i år med sikte på ett tredje SM-guld.

Förutom en del personalförändringar så har det inte skett så många ändringar, vi kommer fortfarande spela ett anfall baserat på ett tungt springspel även om vi siktar på att passa betydligt mer i år än tidigare år. 16-åriga Bim Jensen Östlund tar klivet upp som starter på heltid på QB-positionen i år och det kommer ge oss en extra dimension i det djupa passningsspelet. Försvarsmässigt kommer vi spela samma typ av spel som tidigare år. Den defensiva linjen är mer eller mindre intakt sen förra säsongen men framför allt bland de defensiva backarna kommer det synas en del nya ansikten bl. a. Bea Lundstorp som 2016 var med och ledde laget till SM-Guld som quarterback men nu är tillbaka efter ett år i USA men nu har bytt från anfall till försvar.

 

Björn Marcusson

HC Örebro Black Knights Damer