Vinst i Seniordamlagets sista hemmamatch i grundserien

Det blev ytterligare en vinst för Örebro Black Knights i lördags, då laget tog emot Carlstad Crusaders på Rosta Gärde. En tuff och stundtals regnig och blöt match som slutade med seger 52-6 för Örebro.

Huvudtränare Henrik Dahl refererar dagen som följande: ”Matcher mot Carlstad innebär en extra nerv i och med derbykaraktären samt den rivalitet som finns mellan lagen. Örebros anfall var mycket effektivt och matchen var egentligen över innan halvtidsvilan. Vi var helt enkelt för starka för Carlstad den här gången. Vi har dessutom en större trupp vilket medför att vi kan fortsätta trumma på långt efter att motståndaren börjat gå på knäna. Med denna vinst är vi seriesegrare för andra året i rad. Nu väntar Göteborg i sista matchen i grundserien och vi ska göra allt vi kan för att gå in i slutspelet med en positiv känsla.”

Säsong 2017 för Örebro Black Knights börjar närma sig sitt slut. Laget spelar sin sista grundseriematch mot Göteborg Marvels den 11 juni på bortaplan, på pappret ett lag som Örebro ska kunna besegra utan större ansträngning.

Tittar vi i backspegeln har Örebro övertygat ordentligt under säsongen. Men inte bara under denna säsong utan även under förra årets seriespel där laget spelade en så kallad perfekt säsong (perfect season) och gick helt obesegrade. Belöningen blev föreningens första SM-guld på seniorsidan.

Tidigt under försäsongen valde majoriteten av coacherna och spelarna att satsa på ytterligare en säsong. Det tillkom även flertalet nya spelare till truppen innan säsongen startade. Bland annat klev Bim Jensen Östlund upp från Örebros U15 lag till seniorlaget och har trots sin ringa ålder bara blivit bättre och bättre för varje dag som gått och styr den offensiva delen av laget som en av de bästa kvartsbackarna i Sverige just nu. Teresia Keskitalo som tidigare haft en karriär inom handbollen blev även hon ett lyckat tillskott för laget där belöningen blivit en hel del touchdowns!