Atlas Copco utökar sitt partnerskap med Black Knights

För cirka ett år sedan gick en rad lokala aktörer (varav många är Black Knights sponsorer) ut med ett upprop i NA avseende jämställd sponsring. Som ett led i detta har man inför årets partnerdiskussioner valt att öka sina insatser hos Örebro Black Knights.

Atlas Copco Rock Drills AB, Örebros största privata arbetsgivare med cirka 1600 medarbetare, har sedan 2013 varit del av Black Knights partnernätverk.

”Örebro Black Knights är unika i Örebro i det avseendet att man är den enda förening som har såväl ett dam- och ett herrlag som spelar i sina respektive högsta serier i landet” säger Lorraine Lind, Vice President Human Resources, SHEQ och Kommunikation på Atlas Copco Rocktec. ”Dessutom är sporten sådan till sin karaktär att den välkomnar alla – oavsett förutsättningar” fortsätter hon.

 

Mångfald och jämställdhet är en del av Atlas Copco’s företagskultur och lyser igenom allt vi gör. Därför är det självklart också viktigt att det syns i vårt partnerskap med Black Knights” säger Lorraine. ”Genom ett ökat anslag till Black Knights visar vi därmed i handling hur vi kan bidra till en mer jämställd sponsring.”

lorraine lind

Marknadsansvarig Jimmy Palmborg är glad över att föreningen lyckats utöka samarbetet med en så pass stor aktör som Atlas Copco. ”Att vi kan erbjuda värde för ett företag som omsätter miljardbelopp och agerar över hela världen är ett styrkebesked på vår verksamhet.” berättar han. ”Samarbetet knyter ihop de punkter Atlas Copco värdesätter i samarbeten av denna sort; jämställdhet, personalnytta och exponering för att säkerställa framtida kompetensrekrytering. Det är också kul att se vilket fäste vår sport har fått hos Atlas Copco’s medarbetare, av vilka många syns på åskådarläktaren under våra matcher” säger Jimmy.

För att utveckla produkter i världsklass är vår största konkurrensfördel våra medarbetare, de står för den högteknologiska utvecklingen som gör oss marknadsledande” fortsätter Lorraine.

I Örebro forskar, utvecklar, tillverkar och marknadsför Atlas Copco sina bergborrmaskiner, borraggregat, samt truckar och lastare. Dessa produkter används sedan inom gruv- tunnel- och entreprenadindustrin över hela världen.

”Black Knights har många spelare och fans från Örebro universitet. Om vi kan bidra till att dessa framtida duktiga ingenjörer och andra studenter vill vara en del av oss på Atlas Copco, kan vi dra stor fördel av det i framtiden” avslutar Lorraine.