Kvartsfinal mot Vikingarna!

Dags för slutspel! Örebro Black Knights möter Oslo Vikings i första kvartsfinalen i slutspelet för 2024 års superserien, och den spelas lördagen den 15e Juni på Behrn Arena, Örebro!

Det har varit en lång resa denna säsongen. Tio veckor, sju grundseriematcher, 3 vinster och 4 förluster. Slutresultatet har blivit en slutspelsplats, något som inte varit lätt. Det har varit tufft motstånd i superserien, en skadedrabbad trupp, och en svajig nivå på prestation match till match. Men trots allt så har Örebro knipit sin plats i slutspelet.

I sista grundspelsmatchen vann Örebro mot nykomplingen AIK. Foto: Jonas Domfors

När grundserien går mot sitt slut, även om vårt resultat kanske inte återspeglar det, är jag otroligt stolt över vårt lag den här säsongen. Vi har kommit närmare genom alla motgångar vi har mött och vi har fortsatt att växa och utvecklas från det. Jag har synligt sett de förbättringar vi har gjort i alla tre faserna av spelet. Oavsett vad som händer resten av säsongen är jag väldigt nöjd med vad vi har kunnat göra den här säsongen. Jag har en väldigt bra känsla när jag går in i slutspelet och tror att allt är möjligt för vårt lag.

HC Sam Eisenstadt

Mötet som väntas i kvartsfinalen är en för Örebro bekant motståndare senaste åren, Oslo Vikings. Oslo kom in som nykomling i Superserien 2024 men var inte nya för motståndet som väntades. 2022 och 2023 deltog Oslo i Scandinavian Cup där man mött Stockholm, Tyresö och Örebro i flera matcher, men har inte lyckats knipa en seger mot nåt av lagen. Mellan Örebro och Oslo har lagen mötts totalt 3 gångar senaste två säsongerna, och Örebro har stått som segrare i samtliga möten. Nu står mer på spel, och Oslo har visat sig på frammarsch andra halvan av säsongen då man vunnit tre raka segrar mot motståndarna Limhamn Griffins, Kristianstad Predators, och AIK.

Bild från senaste mötet mellan lagen. Foto: Jonas Domfors

Oslo har också fortsatt att förbättras under säsongen. De är begåvade och hungriga så jag förväntar mig att det blir en fantastisk tävling denna lördag. Vi är väldigt spända på att ta oss an Vikings i kvartsfinalen.

HC Sam Eisenstadt

Det blir en absolut spännande match på lördag!
Så se till att komma ner till Behrn Arena
Lördagen den 15e Juni! Avspark 15.00!
Entre: 150 kr (Alla under 20 år går in gratis)
Streama matchen på SWE3Play.se

Starters Örebro Black Knights

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – William Klaesson
OL – Sam Potter
OL – Albin Adolfsson
OL – Marko Nesovic
RB – Lemar Virgo
WR – Johannes Lindéus
WR – Jesper Lindéus
WR – Anton Enkvist
WR – Teodor Vanberg

Defense
DL – Sebastian Nilsson
DL – Alex Lindahl
DL – Martin Jäppinen
DL – Valdemar Domfors
LB – Filip Jönsson
LB – Edvin Jönsson
DB – Rikard Carlsson
DB – Jonathan Armendariz
DB – Cewin Eriksson
DB – Eric Murphy
DB – Philip Batista Gröndahl

Skador
Nasim Shaverdian – Knä (Ute)
Rasmus Brolin – Knä (ute)
Lewis Minns – Knä (ute)
Jonathan Eklund – Knä (ute)
Gustav Claesson – Nyckelben (ute)