NIU – Elitidrottsgymnasium

Start 2015

Nu har du som vill kombinera dina gymnasiestudier med elitverksamhet inom amerikansk fotboll möjlighet att göra detta genom NIU i Örebro!

Att gå en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) är ett sätt för dig att få tillgång till ämnet specialidrott. ELITIDROTTSGYMNASIET ÖREBRO är ett av landets mest etablerade idrottsgymnasier och erbjuder nationell idrottsutbildning i följande idrotter:

Amerikansk fotboll
Badminton
Bandy
Basket
Fotboll
Friidrott
Gold
Gymnastik
Handboll
Innebandy
Ishockey
Konståkning

I dessa idrotter är ELITIDROTTSGYMNASIET ÖREBRO godkända och certifierade av respektive  skolor/utbildningar som uppfyller kraven från specialidrottsförbunden och Skolverket. Vi är därför stolta och glada över att vår höga kvalité har uppmärksammats så att vi kan erbjuda NIU i elva idrotter.

SPECIALIDROTT 400-500 p 

Du tränar din idrott under ledning av välutbildade och erfarna instruktörer. Denna kurs förbereder dig för en nationell/internationell idrottskarriär. Du tränar på högklassiga elitarenor i centrala Örebro och har tillgång till utrustning för fysträning, tester med mera. Du lär dig träningsmetoder för uthållighet, styrka, teori m.m. Framtidens krav på dig som idrottare får du även lära dig hantera de idrottspsykologiska faktorer som påverkar prestationen i tränings- och tävlingssituationer.

Träningsarena: Utgår från Idrottshuset och kompletteras med gym/andra idrottsanläggningar.
Antal platser: Totalt 45 st.

Instruktör: Claes Samuelsson

Meriter inom idrotten: 9 säsonger som spelare i Superserien, 2 SM-silver. 13 säsonger totalt. 1 höstsäsong som proffs i Italienska Winter Leaugue. Tränare i Örebro Black Knights U19-lag 1994-1996. Assisterande tränare i JLL 2000-2002. Spelande tränare 2002 i Örebro Black Knights.

Annan sysselsättning: Föreningskonsulent i Örebro Black Knights. Ledare i ÖMT.
Meriter inom idrotten: 9 säsonger som spelare i Superserien, 2 SM-silver. 13 säsonger totalt. 1 höstsäsong som proffs i Italienska Winter Leaugue. Tränare i Örebro Black Knights U19-lag 1994-1996. Assisterande tränare i JLL 2000-2002. Spelande tränare 2002 i Örebro Black Knights.
Andra intressen: Familjens hund, allmänt idrottsintresse, egen motion.
Tre starka sidor hos mig som tränare: Positiv, entusiasmerande och envis.

INTAGNING

Som elev på ELITIDROTTSGYMNASIET ÖREBRO har du tillgång till vårt nätverk bestående av sjukgymnast, napprapat, kostrådgivare och idrottspsykolog. Vi samverkar också med Örebro universitet kring tester, föreläsningar m.m. och får på så sätt tillgång till specialistkompetens inom ”era områden som berör din idrottssatsning. Vi genomför tränings- och tävlingsutbyten med andra idrottsgymnasier både nationellt och internationellt för att lära känna nya idrottsmiljöer- och kulturer. Du söker till ELITIDROTTSGYMNASIET ÖREBRO på dina idrottsliga meriter. Blir du antagen kommer du därefer att få göra ett programval:
Samhällsvetenskapsprogrammet – Virginska skolan
Naturvetenskapsprogrammet – Risbergska skolan
Ekonomiprogrammet – Rudbecksskolan
Barn- och fritidsprogrammet – Risbergska skolan
Bygg- och anläggningsprogrammet – Tullängsskolan

Läs mer på Elitidrottsgymnasiet på Elitidrottsgymnasiet Örebros hemsida.