Jaden Etienne-Simmonds, en tung förstärkning!

Black knights har gjort klart med en defensiv bjässe i form av brittiska defensiva linjemannen Jaden Etienne-Simmonds.

Den 22 år gamla, 190 centimeter långa och 140 kilo tunga Jaden kommer närmast från Leeds Beckett Carnegie Universitetslag i Storbritannien som är mitt uppe i säsongen och kommer ansluta till laget strax innan superserien drar igång i april. Han har även erfarenhet av tyska GFL där han spelat med Hannover Grizzlies. Han ser Black Knights som en stor möjlighet för personlig utveckling.

Jag skriver på med Black Knights för jag känner att det är bästa steget för min karriär, jag känner att det här laget kan hjälpa mig förbättra mina talanger och tekniker medan jag tillåter mig själv att uppleva ett annat rike av europeisk fotboll. Jag känner också att kulturen och energin som Coach Eisenstadt vill ge till laget, fick mig att köpa det direkt, mitt mål är att vinna superserien.

Jaden Etienne-Simmonds
Foto: Peppicamphotography

Kulturen är såklart ett viktigt ämne i år, och ibland krävs det att göra det som krävs för laget även om det betyder ändringar kring det man är van med, och hur Jaden ska upprätthålla kulturen är enkelt..

Genom att vara mig själv, jag är här för att hjälpa laget kämpa för ett mästerskap, om det betyder att spela i en ny position gör jag det, jag känner för att jag spelar i en sådan tävlingsinriktad universitetsliga kommer det med min energi och aura, jag gillar att ha kul men realistiskt sett har vi ett jobb att sköta och det är därför laget har gjort rekryteringar.

Jaden Etienne-Simmonds

Huvudtränare Sam Eisenstadt har dessa lovord att säga om Jaden:

Jag är väldig taggad att ha Jaden med oss denna säsongen. Han har stor potential, han är stor, stark och spelar med hög ansträngning. Jag tror det här kommer vara ett stort steg för Jaden i hans unga fotbollskarriär. Han är fast besluten att jobba hårt och ge hans allt för laget denna säsongen.

Sam Eisenstadt
Foto: Peppicamphotography

Jaden ser även fram emot att uppleva Sverige under sin tid här:

Jag är mest taggad att lära mig mer om kulturen i Sverige, hoppas jag lär mig en fras eller två medan jag här där, se hur livet är och bara få uppleva en annan nivå av fotboll, lika mycket som jag är här för att spela fotboll är det alltid trevligt att resa, se nya saker och utforska världen.

Jaden Etienne-Simmonds

Vi hoppas Jaden får uppleva allt han önskar sig när han kommer till Sverige, Örebro och Black Knights! Välkommen!

Vi ses på Behrn Aren!