Seriepremiär – Inför Stockholm Mean Machines

Lördag 15 april sparkar Örebro Black Knights igång årets säsong i Superserien för herrar. Motståndare är regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines, och matchen spelas på Zinkensdamms IP med avspark kl 15.

Redan i årets första match ställs Black Knights mot fjolårets finalmotståndare. Den matchen slutade alltså med en Mean Machines seger där QB Mark Pappas kastade hela 6 TDs och WR Matthew Retzlaff tog emot tre av dem. De är båda tillbaka i huvudstadslaget i 2023, och det samma gäller stommen i fjolårets trupp. Vi kan med andra ord räkna med att känna igen mycket av vad Stockholm vill göra, Pappas till Retzlaff. Att det inte blir enkelt att stoppa den kombinationen eller Stockholm som helhet är HC Micael Jönsson tydlig på.

Vi förstår att vi står inför storfavoriten och att de var obesegrade i 2022. Vårt fokus kommer vara på de variabler som vi kan påverka, och vi har en tydlig bild på hur vi vill spela offensivt och defensivt. Det ligger mycket hård träning och förberedelser som lag inför denna match, och kommande säsong.

Micael Jönsson HC Örebro Black Knights

Även om det inte är några stora ändringar i Örebros förstauppställning från 2022 har det varit förändring i coachstaben. Micael Jönsson har tagit över som HC, och med sig i staben har han 11 coacher där 10 är i nya roller. Det har varit mycket fokus på att sätta rollfördelning, rutiner och processer under försäsongen och det har fungerat bra.

Trevor Vasey avancerar med bollen.

Trevor Vasey återkommer som QB i Black Knights för tredje året. Tillsammans med bröderna Johannes och Jesper Lindéus har Trevor skapat många minnesrika ögonblick, och flera skall det bli om vi skall tro på HC Jönsson. I försvaret är linjespelarna Martin Jäppinen och Sebastian Nilsson nyckelspelare.

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Elliot Hammar
WR Lukas Nyström
OL Gustav Rydberg
OL Jon Zimmerman Eriksson
OL Viktor Kreu
OL Oscar Sundqvist
OL Nerly Muya

DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
DL Cesar Hebel
DL William Domfors
LB Filip Roth
LB Edvin Jönsson
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Viktor Lund
DB Albin Johansson
DB Dany Falk