Styrelsen 2023: Max Halldin Lingeby

På årsmötet i december var det flera i styrelsen som efter flera års engagemang valde att inte ställa upp för omval, vilket bidrog till att engagerade medlemmar valde att kliva fram och ställa upp för nyval. Vi tog pulsen på nya styrelsen med 4 snabba frågor. Sist ut är Max Halldin Lingeby.

Max Halldin Lingeby, Ordinarie Ledamot och vice Ordförande

Max är 38 år och bor i Sannahed, Kumla, tillsammans med sambo Ulrika och deras gemensamma son Xander som tränar och spelar i Black Knights U11-lag. Han är egenföretagare med konsultuppdrag inom infrastrukturentreprenader, främst med inriktning på byggnation av fibernät. När det inte är arbete eller fotboll på agendan försöker han hitta på äventyr med familj och vänner, gärna ut och resa så ofta det går. Dom senaste åren har det blivit många resor i Europa, men i år är siktet inställt på USA. I Black Knights är han ansvarig för elitlagens event på Behrn Arena med stor hjälp från klubbens eldsjälar.

Max, hur ser din relation med Amerikansk fotboll ut?

I högstadieåldern så spelade jag mycket ”NFL Blitz” på dreamcast tillsammans med kompisgänget. När det började en ny kille i våran klass som hette Johan Stål och som tränade med Black Knights var vi ett gäng som hakade på honom på träning, sedan dess har det funnits en kärlek till sporten. Jag spelade med Black Knights när vi tog U16 Guld och U19 Silver i början av -00 talet. Nuförtiden är vi ett kompisgäng som kör en fantasyliga och kollar på matcher tillsammans, och de senaste två åren har även sonen börjat träna i Black Knights.

Vad är det som gör att du engagerar dig ideellt?

Inledningsvis var det kärleken till sporten och klubben. Nu när grabben börjat spela och tycker det är kul så vill jag vara med och hjälpa till att skapa bra förutsättningar för juniorverksamheten och i förlängningen för honom. Amerikansk fotboll är en liten sport i Sverige, och i föreningssammanhang är Black Knights en relativt liten förening. Då känns det viktigt att man som förälder gör vad man kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt med dom verktyg och förutsättningar som finns.

Vad tycker du är en viktig prioritet för klubben på kort respektive lång sikt?

På kort sikt är det att skapa en stabil och trygg ekonomi för klubben att stå på. Om man lyfter blicken något, behöver vår ungdomsverksamhet växa och bli stark. Ungdomsverksamheten är helt avgörande för framtiden, det är den som kommer skapa framtidens spelarunderlag, men även engagerade människor på andra funktioner inom klubben. Och att vi får med oss föräldrarna, det är också viktigt.

Vad ser du mest fram emot inför 2023?

Oj, 2023 ser ut att bjuda på mycket roligt. Men jag ser mest fram emot att få göra spännande resor till nya platser med sambon och sonen.