Oliver Nilsson – ny LB till herrlaget

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Nästa man ut att skriva på för Black Knights inför 2023-säsongen är 23 år gamla Oliver Nilsson. Oliver började spela amerikansk forboll i 2018 för Karlskoga Wolves, och han föll för sporten redan efter första träningen. I sitt första år spelade han cornerback, men i 2021 böt han position til DE/LB. Han beskriver sig själv som en snabb och ”hyfsat” stark spelare. För Black Knights kommer han framförallt spela LB under rutinerade coach Filip Jönssons handledning.

Oliver var med på Black Knights årliga öppna träning i november, och efter den var beslutet att välja Black Knights inför 2023 inte speciellt svårt.

Jag trivdes med alla spelare på den öppna träningen, och alla var supertrevliga. Jag fick också ett bra förtroende för Filip som coach, och hans sätt att lära ut passar mig perfekt.

Oliver Nilsson

Oliver är en spelare som lägger ned mycket tid under försäsongen för att bli bättre. Det är därför inte förvånande att ambitionen är hög. Drömmen är att spela för Sverige i landslaget, och att sikta mot att någon gång kanske spela i ELF. Coach Filip tror att drömmen kanske finns där framme.

Oliver tränar hårt och seriöst för att bli den bästa spelaren han kan bli. Mitt mål är att Oliver skall vara i landslagstruppen inför VM i 2025, och jag glädjer mig till att arbeta tillsammans med honom för att nå det målet.

Filip Jönsson, LB-coach Black Knights

Vi önskar Oliver välkommen till Black Knights-familjen!