Seger i åttondelsfinalen i Champions League

Det blev seger med 56-25 för Örebro Black Knights i åttondelsfinalen mot de danska mästarna Copenhagen Towers. Kvartsfinalen spelas 7:e maj borta mot Schwäbisch Hall Unicorns från Tyskland.

Det blev tillslut en komfortabel seger för Black Knighths borta mot de regerande danska mästarna Copenhagen Towers på Gentofte Sportspark lördag eftermiddag. Det startade dock allt annat än bra. Towers tog emot matchen första avspark och redan på den första driven hittade Copenhagens amerikanska QB Joshua Seth Greaves luckor i Black Knights passförsvar. Efter bara några minuter kunde WR Martin Due Möller håva in en TD och ge hemmalaget en 7-0 ledning. Örebro ville inte vara sämre och flyttade bollen effektiv på sin första drive, men en tappad boll av en vidöppen WR Jesper Lindéus följdes upp av en fumble av RB Timmy Göransson gav bollen tillbaka till danskarna.

Timmy Göransson springer med bollen. Foto: Jonas Domfors

Det tog inte lång tid innan QB Greaves hittade nya luckor som resulterade i TD nummer två för Towers. Efter första kvarten var resultatet 0-14 och bara några sekunder in i andra kvarten kastade Greaves sin tredje TD för dagen. Resultattavlan lyste 0-20 och det såg mörkt ut för Black Knights.

Precis som mot Carlstad Crusaders, i förra veckan, visade Black Knights mycket moral och att man aldrig viker ned sig. Härifrån tillhörde matchen de svarta riddarna. En metodisk drive i början av andra kvarten avslutades med att RB Timmy Göransson springer in bollen i endzone, ställning 6-20. Bara några spel senare river DL Sebastian Nilsson bollen ur händerna på Towers amerikanska WR Michael Williams och Örebro tar bollen och all momentum. QB Vasey hittar WR Johannes Lindéus som får två danskar att bita i gräset samtidigt som han springer ifrån två andra. Resulatet blir 14-20 efter ett lyckat tvåpoängsförsök av Timmy Göransson. Danskarnas nästa drive slutar abrupt när DB Markus Persson tar Örebros första INT för dagen, men Black Knights anfall kör fast och tvingas punta bollen tillbaka till hemmalaget.

Filip Jönsson storspelade i matchen mot Copenhagen Towers.

Då kliver Black Knights för dagen bästa försvarsspelare, tillsammans med Tristen Cox, fram. Filip Jönsson visar att ålder inte spelar någon roll när han nästan på egen hand ser till att Towers går ”tre och ut”. Två tacklingar på rad som avslutas med en sack på danskarnas tredje försök tvingar fram en punt som tillslut rullar ut på Örebros 1 yard linje. Därifrån marscherar Black Knights 99 yards och Trevor Vasey reducerar Copenhagens ledning till 20-20 genom att springa in en TD. Driven innehöll bland annat två fina passningar till WR Hjalmar Gertsson och en pärla mellan två försvarare fram till WR Samuel Egberth. Towers klarade dock återta ledningen innan första halvlek tog slut genom ett field goal. Halvtidsresultat 20-23 och HC Sam Eisenstadt hadde detta att säga i halvtidsvilan:

Same thing as last week facing adversity. I really love how our team responded, we’re down 20-0 and nobody’s head was down and we kept fighting, and now we see the result behind 3 points. We got to go fix somethings up in the locker room and hopefully we come back out and get the W.

HC Sam Eisenstadt, Örebro Black Knights

Det verkade som om HC Sam Eisenstadt’s och coachstabens ändringar gav önskad effekt. På halvlekens första spel kastar Vasey en perfekt boll till Johannes Lindéus bakom Towers passförsvar för 80 yards och en TD. Lillebror Jesper vill inte vara sämre och returnerar en avspark för 60 yards. RB Timmy Göransson avslutar den driven med sin andra TD för dagen. Minuter senare springer Vasey in sin andra TD som följs upp av en TD av Kasper Wedberg. Poängfesten avslutas med att Jesper Lindéus tar emot en passning i endzone från Trevor Vasey. Black Knights gör hela 36 poäng i tredje kvarten. Försvaret var inte sämre och skapade ständigt tryck på QB Greaves som blev riktigt stressad. Det resulterade i en safety, (Filip Jönsson och Max Nurminen), två INTs (Jonathan Armendariz och Cewin Eriksson) och en 56-23 ledning.

Fjärde kvarten blir en transportsträcka och Black Knights kunde ge många reserver värdefull speltid. Slutresultatet skrevs til 56-25 efter att Towers lyckas med en safety i slutet av matchen.

  • Poänggörare
  • Timmy Göransson 14
  • Trevor Vasey 14
  • Johannes Lindéus 12
  • Jesper Lindéus 6
  • Kasper Wedberg 6
  • Jonathan Armendariz 4
  • Försvaret 2