Melina Malaxos till San Diego Tridents

Melina Malaxos kom till Örebro och Black Knights på lån från Stockholm Mean Machines när laget från huvudstaden som vunnit flera SM-guld inte kom till spel i Superserien dam. Som runningback har hon varit med och tagit Örebro till en final som man dessvärre förlorade mot Carlstad Crusaders, men nu väntar nya utmaningar på andra sidan atlanten säsongen 2021. 

– Det hela började med att min vän från Finland blev signad av ett lag i New York. Hon och jag har varit på några läger (Nordic Girls Camp). När hon la ut på instagram att hon signat med  New York Stars till 2021 började jag följa lagets instagram. Jag visste ingenting om ligan eller om lagen just då, men har fler vänner från Europa som började signa med det laget och andra och de började reposta inlägg från ligans officiella instagram (wfla_football). 

Melina Malaxos
Foto: Jonas Domfors

Tack vare instagram kom Melina i kontakt med några coacher i bland annat Birmingham och San Diego. Kontakten fortsatte via mail och hon blev sedan inbjuden till en virtuell combine där hon fick träffa lagets ägare och coacher tillsammans med några andra spelare. De berättade om deras tankar kring hur de vill spela sitt offense och hur spelarnas roller skulle se ut. 

– Jag var verkligen sjukt nervös i månader medan hela processen höll på. Det är så nytt och samtidigt en så stor chans, men det kändes rätt redan från början. Det är ju drömmen för nästan alla fotbollsspelare att ta sig till USA och på damsidan är det lite svårare att ta sig dit då det inte finns så många möjligheter.

Melina Malaxos
Foto: Jonas Domfors

Ligan heter WFLA och är en helt nystartad liga som sätter igång i 2021. Tanken är att kvinnliga spelare ska få spela professionellt och alltså få betalt för att spela. Det är ett initiativ till att kvinnliga amerikansk fotboll-spelare också ska kunna göra en karriär på rättvisa villkor och förhållanden precis som männen i NFL. 

– Laget jag signat med heter San Diego Tridents och spelar i den västra konferensen. Tanken är att jag kommer åka dit i Januari och sen börjar säsongen i Maj. Vi kommer spela 10 matcher, 8 i vår konferens och 2 i den östra. 

Melina Malaxos

Vi önskar Melina stort lycka till på sitt äventyr och kommer följa hennes resa med spänning!