Black Knights ingår farmaravtal med Tyresö

Inför och under säsongen 2020 kommer Örebro Black Knights ha ett farmaravtal med stockholmsklubben Tyresö Royal Crowns. Samarbetet innebär att Black Knights-spelare som inte får önskvärd speltid i Superserien kan spela med Tyresö i Div 1.

Det är roligt och viktigt för att oss i Black Knights att samarbeta med olika föreningar för att stärka vår egen konkurrenskraft samtidigt som vi kan utveckla den amerikanska fotbollen i Sverige. Samarbetet med Tyresö kommer att ge båda lagen tillgång till fler spelare vilket även minskar skaderisken och ger fler spelare möjlighet att utvecklas på den nivå man befinner sig för tillfället. Vi har många unga talangfulla spelare som nu kan erbjudas spel i Div 2, Div 1 och Superserien. De kommer således att kunna spela där de själva vill efter kunskap, mognad, vilja och ambition.

Micael Jönsson, ordförande Sportgrupp Elit

Som det ser ut nu kommer 2020 års Superserie ha 9 st grundseriematcher och därefter slutspel. Finalen kommer att spelas 2020-07-11. I skrivande stund är det inte klart när och hur U19 säsongen spelas.

Spelas den på hösten vilket är mest troligt så kan alla födda 2002 spela seniorfotboll på våren och U19 på hösten. Detta samarbete ger oss större flexibilitet och ökad konkurrens vilket torde leda till ett mer konkurrenskraftig lag i Superserien. Det gör oss också mindre beroende av att behöva spela yngre spelare i Superserien för att vi måste. Istället får de större möjligheter att utvecklas i sin egen takt.

Micael Jönsson

Vi ser också att samarbetet mellan klubbarna ökar attraktiviteten för att spela i såväl Black Knights som Tyresö eftersom vi kan erbjuda spel på alla seniornivåer. Tillsammans med våra duktiga coacher får våra spelare de bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas. Att fokusera på att utveckla alla spelare, coacher, ledare och våra respektive organisationer är det som gör detta samarbete så pass intressant.

Micael Jönsson

2019-11-16 kommer vi att ha en Training Day där vi vi bjudit in alla Tyresöspelare att delta som är intresserade av att spela Superserien 2020 med Black Knights. Vi ser fram emot ett utvecklande 2020!

Foto: andreaslundgren.com
Page up
Page down