Superserien Dam: Preview Örebro Black Knights vs Limhamn Griffins

Dags för fösta mötet mot Limhamn Griffins eller Team Skåne som de också kallas, efter att de denna säsong slagit sig ihop med Kristianstad Predators och säsongens fjärde match. Säsongens två första matcher visade lite brister som vi åtgärdade och i förra veckans möte mot Göteborg så kändes det som allt började klicka på båda sidor av bollen för oss. Efter en bra träningsvecka där fokus har legat på att vässa oss ytterligare på både försvaret och anfallet, men kanske framförallt att höja oss på special teams.

Taktikmässigt så är det samma Black Knights som folk är vana vid att se, ett försvar som motvilligt släpper till yards och poäng och dessutom visat kapabla till att göra poäng de senaste matcherna. Anfallet bygger på ett tungt springspel som varvas med play-actions och djupa passar.

Limhamn baserar sitt anfall på att springa med bollen precis som oss, medans de spelar ett väldigt aggressivt försvarsspel med mycket blitzar och man-man försvar mot passningsspelet. Nyckeln för att vinna matchen kommer att ligga i att vårat försvar stoppar deras springspel och att våran offensiva linje hanterar deras blitzande.

Björn Marcusson

HC Örebro Black Knights Dam