Årets elitroster klar – 5 juniorer tar steget upp till Superserielaget

När Black Knights började spela på Behrn Arena 2013 hade lagets ungdomsverksamhet haft en tuff tid under ett par år med undantag för den generation som fostrade nuvarande Elitlagsspelare som LB Filip Jönsson, DE Niklas Persson-Ghylfe, C Sebastian Nilsson och DB Johan Lindahl samt tidigare WR Gustav Andersson, DE Claes Uneståhl, DT Max Gunnarsson, OL Felix Thume och RB Filip Bäckström m.fl. Efter att klubben jobbat fokuserat med rekryteringsarbetet sedan dess, med Behrn Arena som ett utmärkt skyltfönster för verksamheten har ungdomsverksamheten formligen exploderat.

Nu är det så dags för den första kullen som började spela football runt 2013 att ta steget upp i Elitlaget. Reglerna gör gällande att enbart 5 st spelare per år får anmälas för spel i Superserien som samtidigt spelar i U19-serien. Head coach Aaron Fiddler har inte haft en lätt uppgift att välja ut vilka 5 detta år.

– I fjol hade vi egentligen 2 killar att välja på till 5 platser. Då var det inget problem. I år har vi haft över 10 spelare som kontinuerligt tränat med elitlaget från början på försäsongen som hela tiden slagits om 5 platser. De har alla gjort det väldigt bra och valet som gjordes förra veckan har varit mycket svårt. I slutändan hade vi fler spelare än 5 som redan idag skulle kunna bidra i Superserien, men begränsningarna i regelverket gör att vi också tvingas väga in lagets behov positionsmässigt vid uttagningen.

Spelarna som slutligen blivit utvalda är: DT Marvin Menjivar, RB Adam Fahlvik, WR Jesper Holmberg samt de två offensive linjemännen Gustav Rydberg och Isaac Moore. Coach Fiddler menar att alla dessa kommer bli viktiga pusselbitar redan i årets Superserielag och har detta att säga om spelarna:

Marvin – en väldigt fysisk och stark spelare för sin ålder. Kommer spela en stor roll för oss.

Adam – en ”hard nosed” runningback med otrolig uppsida. Jag ser framför mig hur han kommer vara en stor faktor för vårt offense i år.

Jesper – en riktigt solid receiver som konsekvent gör spel när bollen kommer i hans riktning.

Gustav – en stor och lång offensiv linjeman som har slagits om en startplats på offensiva linjen hela säsongen.

Isaac – har alla grundförutsättningar du letar efter hos en offensiv linjeman. Han har potentialen att en dag bli ihågkommen som en av Sveriges absolut bästa linjemän.

 

Den kompletta rostern för Black Knights elitlag inför premiären mot Stockholm Mean Machines den 7e april hittar ni här.