EFTERTRAKTAD FÖRSVARSKUGGE STANNAR I BLACK KNIGHTS

”Det är en fantastisk känsla att höra sitt namn ur högtalarna på Behrn arena på matchdag. Finns ingen annan publik i Sverige som kan mäta sig med den på Behrn.”

När årets första startuppställning tillkännages vid hemmapremiären på Behrn arena kommer det vara en slagkraftig sådan. En av de ledande spelarna i försvaret kommer återigen att vara den defensiva backen Sebastian Gauthier vars närvaro kommer ha stor inverkan både på med och motspelare. Det var inte alls säkert att Gauthier skulle bli kvar i Black Knights då han inför denna säsong uppvaktats av många europeiska lag. Möjligheten att avsluta vad det som påbörjades under 2016 samt återkomsten av defensiva koordinatorn Matt Hamme blev dock avgörande faktorer för att stanna ännu säsong i Black Knights.

Head coach Aaron Fiddler är mycket nöjd och kommenterar förlängningen enligt följande:

”Sebastian är en fantastisk spelare som vi avser att använda i många olika roller under kommande säsong, vi vet att han kommer hjälpa oss göra stora spel i avgörande situationer.”

Sportchef David Jonsson tillägger följande:

”Känns fantastiskt skönt att vi får behålla Sebastian. Vi strävar efter och tror på kontinuitet i vårt lagbygge. Att då kunna få behålla en spelare som Sebastian, trots att det finns anbud från andra europeiska toppklubbar, känns som ett kvitto på att vi är på rätt väg”.

Gauthier blir nu en nyckelspelare i ett Black Knights-försvar som avser fortsätta samt utveckla den aggressiva och attackerande spelstil man visade prov på under 2016.