Preview U15: Örebro Black Knights (2-0) vs Karlskoga (1-1) 3/9 13.00 Rosta Gärde

Preview U15:  Örebro Black Knights (2-0) vs Karlskoga (1-1)
Kickoff 3/9 kl. 13.00 på Rosta Gärde

Efter en veckas välbehövligt uppehåll är det dags för säsongens första hemmamatch på Lördag mot Karlskoga Wolves. Trots uppehållet var segern mot Göteborg dyrköpt och flertalet spelare saknas denna vecka. Detta skapar chanser för andra spelare att sticka fram fötterna och visa vad de går för.

Jag vill även passa på och berömma hela laget som under dessa två veckor varit otroligt fokuserade, något som kommer behövas till matchen. Vi har även fått mycket hjälp av elitlaget som nu under deras offseason kommit ner och bidragit med sin kunskap. Detta har hjälp alla spelare att ytterligare utvecklas .

Karlskoga Wolves:
Har vunnit en relativt enkel match mot Skövde dock förra veckan förlorade en match mot Carlstad där de spelade jämt till halvtid innan Crusaders gick ifrån lite.

Karlskoga är ett duktigt och och fysisk lag. Det har varit spännandes att följa ungdomssidan i Karlskoga som gått framåt och visar på att med rätt satsning så kan även mindre städer vara med i toppen. Klubbens U17 som vann sin serie över just oss i våras samt med ett U19 som är med och utmanar om SM-guld i år. 

Matchen:
På anfallet har vi inte än så länge haft några problem med att göra poäng, 94 på våra två första matcher. Karlskogas försvar kommer stå för det tuffaste motståndet så det gäller nu upp till bevis. Vi kommer framförallt fortsatta involvera mer vårt passningsspel för att spridda ut försvaret samt hitta rytmen i springspelet. 

Förra matchen var vi alldeles för odisciplinerade i andra halvlek på försvaret och släppte igenom alldeles för många stora spel. Vi måste kunna sitta i vårt bas försvar och utan att behöva blitza. Vi fortsätter även spela aggressivt och jaga turnovers. 

Tack varje en veckas uppehåll har vi fått mer tid att arbeta med special teams. Vi gjorde ett bra jobb förra matchen med våra extra poäng och som tränare är det alltid skönt att veta att vi kan sparka Field Goals om det skulle behövs. 

HC Leo Becker