Coach Fiddler om Camp Oxelösund: ”Vi har växt som lag”

Förra helgen anordnades träningsläger nummer 2 för säsongen 2016 i Oxelösund strax utanför Nyköping. Laget inledde med en träning vid ankomst på fredag kl. 18.00 för att sedan ha två träningar lördag och söndag. Utöver dessa genomfördes möten och diverse lagaktiviteter. Coach Fiddler summerar lägret och är nöjd med hur laget kommit ihop som en grupp.

– Vi har växt som lag på och av planen efter den här helgen. Under helgen välkomnade vi årets två amerikaner, John Knox och Jawaugn Arnold som gjorde sina första träningar med laget. Det rör sig om två riktigt duktiga spelare men som kanske framför allt bidrar till laget med positiv attityd och en hängiven inställning till hård träning som imponerat allra mest på mig såhär långt. Vi ser fram emot att ta del av deras ledarskap och erfarenhet i jakten på ett SM-guld.

11536518_854693607911350_5213092108339148011_o
Sundström och J. Murphy – två av de framträdande spelarna på defense under camp

Träningarna under helgen har fokuserat mycket på taktik, teknik och färdighetsutveckling. Både offense och defense har fått en nystart av installationen av spelboken vilket gav våra nya spelare en möjlighet att lära sig den från början, och en självsäkerhetsboost för de övriga som får insyn i hur mycket de lärt sig trots att man ibland kan känna sig förvirrad av mycket nytt. Jag tycker självsäkerheten i spelboken var tydlig i sättet vi spelade på planen. Team-övningar var väldigt tävlingsinriktade och matchsituationsliknande. Defense – ledda av Coach Matt Hamme – tog ofta överhanden i de här övningarna och det var kul att se denna grupp spela både avslappnat men med hög energi. Bröderna Murphy, Sebastian Nilsson, Alexander Sundström och Sebastian Gauthier stod verkligen ut och gjorde stora avtryck under lägret. Offense kom tillbaka ju längre in i lägret vi kom och ju tätare vi kom in på positionstävlingarna för wide receivers och runningbacks. Vi har en stor variation av spelare som tävlar om speltid. Att tävla dag ut och dag in mot vårt defense kommer vara en nyckel till framgång för vårt offense, det är en daglig chans att bli bättre.

12697263_1145007815533244_5509899574196038156_o

Utöver träningarna anordnades som sagt ett par sidoaktiviteter.

– Samma entusiasm som på träningarna tog spelarna med sig till exempelvis dyktävlingen ledd av Coach Anders Johansson. Vi hade livlinga lunchmöten, fokuserade möten, en fantastisk motivationsföreläsning med Oscar PT och en talangshow. Det är ett härligt gäng att vara kring!

Sammanfattningsvis vill Coach Fiddler belysa två spelare lite extra inför säsongsstarten.

– Förutom de spelare jag hittills nämnt vill jag belysa Cesar Hebel och Niklas Persson-Ghylfe som stått ut under lägret då de tvingats byta position för lagets bästa, och de har båda varit dominanta i deras nya roller. Vi kommer alltid ställa våra 11 bästa spelare på planen, och vissa tillfällen tvingar det oss till rokader. Dessa spelares inställning och vilja att se till lagets bästa är beundransvärd och deras sätt att anamma förändringen är otrolig för mig att beskåda som coach.

20150628-BlackKnights-vs-Predators-Behrn-46138