Black Knights siktar på guld med hjälp av Årets PT

Säsongen 2011 gick Örebro Black Knights upp som nykomlingar i Superserien efter att ha dominerat Division 1. Man gick igenom säsongen 2010 utan förluster, och sedan 2011 har laget ständigt förlorat i slutspelet – antingen i semifinal eller i final – mot ärkerivalen och de senaste sex årens guldmedaljörer Carlstad Crusaders. De tre senaste åren har dessa förluster inneburit en silvermedalj. För att ta sig över den sista tröskeln och bärga det efterlängtade guldet får klubben nu hjälp från en f.d spelare och stor Black Knights-supporter – Oscar PT.

– Jag älskar amerikansk fotboll, och jag älskar Black Knights. Jag ser mig som en del av klubben och kan jag vara med och bidra till framgång med det jag lärt mig under mina år som PT och under mina utbildningar i USA är det något jag väldigt gärna vill göra, säger Oscar som blev utsedd till Årets PT 2014.

oscar pt

Oscar kommer hålla en inspirationsföreläsning för Elitlaget som under den kommande helgen förbereder sig inför Superseriepremiären den 15e April med sitt andra camp för året, denna gång i Oxelösund. Head Coach Aaron Fiddler är både tacksam och imponerad över det engagemang han ser från näringslivet och folk i Örebro när det kommer till Black Knights.

– Det är en fantastisk möjlighet för oss att få hjälp av Oscar. Hans passion för football och för Black Knights är omissigenkännelig. Jag har bara varit här en månad nu och lärt känna staden och klubben, men det som slår mig dagligen är den passion som finns kring laget inte bara bland spelare, ledare och coacher – men också ute på stan där man blir igenkänd och folk önskar en lycka till med säsongen. För att inte tala om alla företagare som hjälper till att finansiera vår verksamhet och med sitt kunnande som Oscar t.ex – jag är i ärlighetens namn lika förbluffad som jag är tacksam!

Laget åker till Oxelösund på fredag eftermiddag och åker hem söndag eftermiddag. Med på lägret kommer även ett antal utvecklingslagsspelare och U19-spelare för att visa framfötterna och lära sig att spela mot spelare och i det tempo som krävs i den yttersta Sverige-eliten.

– Jag är riktigt imponerad över såväl U19- och utvecklingslagsspelarna som tränat med oss under den här första, intensiva perioden. Det är mycket nytt att lära sig men jag ser att alla spelare blir lite bättre för varje träning vilket i slutändan är det som kommer göra dem förberedda för spel i Superserien, säger HC Fiddler.

12657180_1145007712199921_3529392497111125854_o

Black Knights premiärspelar hemma på Behrn Arena den 15e April mot Stockholm Mean Machines med kickoff kl. 18.30. Mean Machines som haft ett par tuffa år storsatsar inför 2016 för att verkligen visa att man är att räkna med i framtiden. Man har i dagsläget rapporterat om 5 st proffsvärvningar från utlandet och premiären kommer avslöja vilken nivå såväl Stockholm som Örebro är på i år. Black Knights har i huvudsak en intakt trupp från fjolåret och har hittills gjort klart med ett par riktigt intressanta nyförvärv, t.ex amerikanerna John Knox (quarterback) och Jawaugn Arnold (offensiv linjeman). Båda två är nu på plats i Sverige och kommer följa med till helgens camp.