Linjemannen förlänger: ”Ser fram emot att utvecklas under Coach Fiddler”

Flera klubbar var och ryckte i honom, men nu står det klart att Pontus Messing väljer att stanna i Örebro Black Knights även under nästkommande säsong.

– Det känns fruktansvärt bra, nu kan man lägga 100% fokus på off-season tillsammans med dom andra grabbarna.
Pontus kom till Örebro inför säsongen 2014 från Göteborg Marvels. 25-åringen som spelar på offensiva linjen beskrivs av coach Fiddler som en spelare med helt rätt size och med stor utvecklingspotential.

– Jag är riktigt glad över att vi lyckats förlänga med ännu en framtida nyckelspelare på offensiva linjen inför 2016, säger Fiddler. Pontus har en bra storlek för att spela på sin position, och från våra samtal vet jag hur hängiven han är att utvecklas till en dominant offensiv linjeman. Han förstår att det kommer innebära mycket och hård träning på allt från teknik till att vara aggressiv varje chans han får – på träning och i matchsituation. Jag ser mycket fram emot att coacha honom och att han valt att fortsätta vara en spelare i Black Knights organisation.

Efter fjolåret har det varit flera klubbar som visat intresse för Pontus, både från Superserien och andra ligor i Europa. Mest aktuellt hade det kunnat vara med en flytt till Frankrike.

– Ja det stämmer, det har varit några intresserade klubbar. Det verkar som att klubbar från andra länder är väldigt intresserade generellt av linjemän från Sverige, vilket såklart är roligt. Men jag trivs fruktansvärt bra i Black Knights, laget här är som en stor familj där alla är överens om att vi ska nå guld. Jag lär mig mycket av den här klubben varje dig, så att det blev ytterligare ett år här känns fruktansvärt bra. Det känns som att alla lagt i en extra växel inför nästa säsong jämfört med i fjol när det kommer till träningen.

20150628-BlackKnights-vs-Predators-Behrn-46102

Messing är den andra av två nyckelspelare på offensiva linjen som Coach Fiddler och Sportchef David Jonsson knyter upp inför framtiden. Detta är ingen slump då Fiddler själv har stor erfarenhet av att coacha just O-line och anser det vara ryggraden i ett kompetent offense. Det engagemang Fiddler visat upp genom de många samtal med spelare han haft under försäsongen ser ut att ha smittat av sig.

– Jag har haft lite kontakt med honom, det är tydligt att han har stor erfarenhet av amerikansk fotboll, och speciellt vad gäller min position. Givetvis är det något jag kommer få stor nytta av under säsongen. Man märker att Fiddler lägger ner väldigt mycket tid redan nu på klubben och jag ser fram emot att han kommer hit och att utvecklas under honom!