Gräsroten

Se till att din förening är med
och delar på 50 miljoner!

https://svenskaspel.se/grasroten/forening?id=23034&name=Orebro+Black+Knights+IK

Gräsroten är en helt ny form av sponsring där våra kunder är med och fördelar ut hela 50 miljoner kronor per år från Svenska Spel till landets idrottsföreningar. Detta är en långsiktig satsning på ungdomsidrotten i Sverige och även din förening kan få ta del av pengarna! Se till att din förening är ansluten till Gräsroten! Stäm av med föreningens ordförande eller kassör.

Logga in eller anslut din förening på vår partnersida.
Instruktion om hur du laddar ned och lägger in partnerbanner på föreningens hemsida hittar du här.

Alla Svenska Spels kunder som har ett Spelkort eller spelkonto kan vara med i Gräsroten.
Kunden ansluter upp till tre av sina favoritföreningar via Spelkortet. Det gör de i sin spelbutik, på webben eller i mobilen.
I oktober varje år sammanställs alla poäng och föreningarna sin proportionerliga del av potten, hela 50 miljoner kronor. Ju fler poäng din förening fått, desto mer pengar i föreningskassan!
Varje gång kunden lägger ett spel hos Svenska Spel fördelas ett antal poäng till den förening/de föreningar han eller hon valt. En lagd krona ger tio poäng. Varje kund kan bidra med upp till 40 000 poäng per månad.
Anslut till Gräsroten

För att ansluta ”din” förening till denna tjänst krävs organisationsnummer och medlemskap i Riksidrottsförbundet (RF). Även ett Plus- eller Bankgirokonto krävs för registrering och utbetalning. Anslutning till Gräsroten görs av föreningens ordförande. Vid anslutning skickas inloggningsuppgifter till e-postadress som är registrerad hos RF. Observera att det är först när din förening är ansluten till Gräsroten som era supporters kan ge er förening sina poäng.

Så här ansluter du förening till Gräsroten:

1. Gå in på svenskaspel.se/grasroten/partner

2. Logga in med dina inloggningsuppgifter: Användarnamn: Lösenord:

3. Läs och godkänn villkoren

4. Anslut

Vad innebär denna tjänst?

Gräsroten är en sponsringssatsning där vi årligen delar ut 50 miljoner kronor till idrottsföreningar runt om i landet. Fördelningen av pengarna bestäms av Svenska Spels kunder. Med Gräsroten vill Svenska Spel slå ett tydligt slag för svensk idrott och framförallt ungdomsidrotten. Genom att erbjuda möjligheten för våra kunder att själv besluta om vilken förening/idrott man vill sponsra, skapas en större delaktighet för svensk idrott.

Föreningarna har kunnat ansluta sig sedan den 15 augusti och kan fortsätta göra det när som helst. Den första oktober kan våra kunder göra sina val och då börjar poängen räknas. Så det är större chans till fler poäng ju tidigare föreningen ansluter sig.

Gräsroten är ett långsiktigt engagemang där en period varar i ett år. Perioden startar 1 oktober och pågår till 30 september varje år. Därefter börjar en ny period och ett nytt intjänande år igen.
Svenska Spel ser Gräsroten som ett långsiktigt engagemang och samarbete med RF som ska finnas under en längre period. Det kommer hela tiden att utvecklas, förbättras och breddas.

Varför initierar Svenska Spel Gräsroten?

Med Gräsroten vill vi:

  • Slå ett tydligt slag för svensk idrott, framförallt ungdomsidrotten. Det är både ett folkhälsointresse och ett sätt att bidra till återväxten av svenska elitidrottare. Gräsroten gör vårt mångåriga engagemang för svensk idrott tydligare.
  • Bidra till kontinuerlig utveckling av den svenska spelmarknaden och ge varje kund en möjlighet att vara med och personligen sponsra de föreningar hans eller hennes hjärta brinner för.