Preview U19: SM-final Tyresö Royal Crowns vs Örebro Black Knights

@ Tyresövallen, avspark 14.00

Örebro Black Knights är tillbaka i finrummet i juniorfotbollen i Sverige. Det var längesedan Black Knights spelade om guldet på U19 sidan. 2000 spelade klubben senast en U19 final. Då var Black Knights profilen Johan Stål en stöttepelare i laget. De flesta i dagens lag kunde knappt gå år 2000 och en stor del var inte ens påkomna. Vem av dessa unga killar kommer bli morgondagens stjärnor? En sak är säker i alla fall, och det är att den här gruppen spelare besitter en enorm mängd med talang.

I finalen så ställs vi mot Tyresö Royal Crown. Tyresö har stormat genom serien med en fantastisk målskillnad. De är otroligt välvcoachade i alla tre spelmoment. De syns verkligen att de spelat ihop länge. Laget har bra kemi och har en uppoffrande och aggressiv spelstil. Det visar de inte minst mot Kristianstad nu senast i deras semi-final.

I det senaste mötet så förlorade vi ganska duktigt mot dem. Får tunna trupp 11 manna trupp för den dagen orkade bara hänga med första kvarten. Sedan blev det lite för mycket för oss och poängen sprang iväg. Till helgen så ser skadeläget bättre ut för oss. Vi förväntar oss att komma till Tyresövallen med fulltrupp. Efter en veckas välbehövlig vila efter den tuffa semi-finalen mot Arlanda, så har vi kunnat ladda batterierna för en sista urladdning.

För att kunna vinna mot Tyresö så måste vi vinna två av de tre spelmomenten (offence, defence och special teams). Vi måste tvinga fram misstag och kapitalisera på fumbels och interceptions. Att kontrollera bollen, både genom att hålla den på offence och att göra allt för att ta tillbaka den på defence, blir nyckeln till vinsten.

Vi ser fram emot att spela mot Tyresö i vad som ser ut att bli en fantastik final mellan två riktigt bra lag. Jag personligen hoppas att vi som vanligt får uppbackning av Sveriges bästa supportrar och att vi fyller bussen upp till Tyresö.

Erik Törnblom, Head Coach, Örebro Black Knights U19