Preview U19: Carlstad Crusaders vs Örebro Black Knight

Kick-off 11.00 på Västerstrands IP Karlstad.

Efter förra veckans tuffa förlust mot Tyresö hemma på Rosta Gärde så siktar vi nu in oss på att åka till Karlstad för nya utmaningar.

En tunn och skadedrabbad trupp tog sig an ett favorittippad Tyresö och klarade av att hänga med i ungefär en kvart. Första kvarten skapar vi några turnovers och kapitaliserar på deras misstag. Men i andra kvarten så drygar Tyresö ut och efter halvlek så sätter de spiken i kistan.

Nu på lördag så åker vi västerut för att spela mot Crusaders. Crusaders är ett välcoachat lag som som spelar på klassiskt Crusaders vis. Disciplinerat och hårt. Vi förväntar oss en tuff och hård match som det alltid är mellan de här två lagen.

Matchen har även en del spänning i sig med tanke på det slutspel som snart är här. Crusaders sitter på ett record av 3-2 och måste vinna för att ha en chans att ta sig in i slutstriden. Vi sitter på ett record på 4-1 (samma som förra veckan med. Detta då Göteborg drog sig ur serien sent förra veckan så annulleras vinster och förluster mot dem) och har en lite bekvämare sits. Men vi måste behandla matchen som en måste match med en ”win and we are in” mentalitet, för det är vad som faktiskt gäller.

I slut spelet kan allt hända och vi hoppas att vi får möjligheten att fightas en vecka till!

Erik Törnblom, Head Coach Örebro Black Knights U19