Preview U19: Örebro Black Knight vs Tyresö Royal Crowns 

@ Rosta Gärde klockan 15:00 lördagen den 29 september. 

Till helgen kommer ett obesegrat Tyresö och gästar klassiska Rosta Gärde. En perfekt plats för fotboll en vacker höstdag. Tyresö rider på en segervåg och har tagit 5 raka segrar i årets U19 serie (5-0).

De är utan tvekan favoriter i matchen då de leds av ett livsfarligt anfall där firma Isberg (QB) till Börzsei (WR) ligger bakom mycket av den offensiva kraft. Tyresö snittar 40 poäng per match och mycket av detta tack vare denna kombination. Försvaret hos Royal Crowns är minst lika bra då de släpper in mindre än 1 touchdown per match. Med ett så stark försvar och knivskarpt anfall så kommer Black Knights få jobba hårt för att hålla igång med Tyresös tempo och lyckas göra poäng i takt med dem.

För oss i Örebro då, med ett record på 4-1 så har vi tagit oss fram genom serien trotts en hel del skador på nyckelpositioner. Med ett väldigt ungt lag (1st 19-åring) så ser framtiden ljus ut för laget.

I senaste matchen så klickade äntligen anfallet som det skulle och med en Joel Isacsson (QB) bakom center igen då han var tillbaka från skada. Black Knights egna superkombination Isacsson till Lindeus (WR) svarade för en riktig stormatch där Isacsson kastade 5 touchdowns och 4 av dem till Johannes Lindeus. Fokus på den offensiva sidan av bollen blir att bygga vidare på förra veckans fyrverkeri av touchdowns och få iväg bollen till våra playmakers i utrymme.

Örebro-försvaret leds av Sebastian Nilsson (DT) som huserar mer i motståndarnas backfield än på sin egen sida av line of scrimmage. Sebastian leder laget i tacklingar, tacklingar i bakfältet, sacks och defensiva tochdowns. Örebros defensiva front måste få press på Tyresös QB för att kunna stoppa passningsspelet. Det är nyckeln för att kunna stoppa Tyresös snabba anfall.

Välkomna till Rosta Gärde klockan 15.00 nu på lördag. Erik Törnblom, Head Coach Örebro Black Knights U19